Ливърпул стигна прекалено далеч, за да се плаши! Гответе се за епичен финал в Киев!


Ливърпул стигна прекалено далеч, за да се плаши! Гответе се за епичен финал в Киев!
Снимка: Getty Images/Guliver

2551 0

Ливърпул е на финал в Шампионска лига! Отборът, който никой не слагаше в сметките още през лятото, когато играчите на Юрген Клоп трябваше да започнат от квалификациите на турнира, за да стигнат до големия мач в Киев, в който ще се борят за шестата си Купа с големите уши.

В един от най-красивите градове в Европа една приказка продължава! Има неща, които просто вървят "ръка за ръка" като Джон Ленън и сър Пол Макартни, като Иън Ръш и Кени Далглиш. Като Ливърпул и Европейската купа - любовната афера е по-силна от всякога. Следваща спирка - Киев!

"Борете се за мечтата си", каза мениджърът на Юрген Клоп на своите играчи преди втория 1/2-финал в Шампионска лига. Тогава той говореше за кураж, за история, за вяра, за надежда. Мърсисайдци ще опитат да сложат ръка на най-ценния трофей в света на клубния футбол по-късно този месец, а на пътя им седи Реал Мадрид. Това обещава да бъде един специален финал.

1/2-финалът с Рома бе нещо страхотно. Феновете видяха 13 гола в двата мача - най-резултатният 1/2-финал в историята. В него Ливърпул никога не бе назад в резултата, но така и не се почувстваха комфортно въпреки че имаше момент, в който водеха с 5:0. Те вкараха общо седем гола, а можеха да са 20. Допуснаха шест, а можеше да са 20.

Във финала те ще се изправят срещу победителят от последните две издания на турнира и общо 12-кратни първенци Реал Мадрид. "Белия балет" ще бъде големият фаворит, няма съмнение в това. Мислите ли, че Ливърпул ще се изплаши от визитката на именития си съперник и от именитите си съперници? Ливърпул отива в Киев с надежда. Те стигнаха прекалено далеч, за да се плашат от когото и да е. 

Ливърпул играе вълнуващ, спиращ дъха, нервен, стряскащ футбол, но с общи усилия стигнаха до финала в Украйна. А какво ще им трябва там? Юрген Клоп просто ще трябва да извади последния си заек от шапката и да шокира футболния свят. 

А каква работа само свърши германецът. Колко добре всъщност пасна той на Ливърпул. Мениджър, който разбира страстта, вълнението, емоциите и забавлението. След малко повече от три седмици той ще изведе отбора си на най-голямата сцена в Европа. А ако трябва да съдим по това, което видяхме от Ливърпул и Реал Мадрид през сезона, не знаем просто какво ни очаква в украинската столица. Не се опитвайте да познаете кой ще спечели, защото в тази среща може да очакваме абсолютно всичко.

Нийл Джоунс, Goal.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички