Президентът на Рома разкритикува съдийството на "Олимпико"


Президентът на Рома разкритикува съдийството на "Олимпико"
Снимка: Getty images/Gulliver

1020 0

Президентът на Рома Джеймс Палота отправи остри критики към реферите, ръководили реванша с Ливърпул от полуфиналите в Шампионска лига. „Вълците“ спечелиха драматично с 4:2 на Олимпико, но гостите ликуваха в края, класирайки се за финала с общ резултат 6:7. Палота обаче изрази мнение, че неговият тим е бил ощетен сериозно от съдийските решения по време на мача, като са били спестени две дузпи в полза на „джалоросите“, както и червен картон за съперника.

"Наясно съм колко трудна е работата на реферите, но е срамно, че отпаднахме след подобен резултат. Просто не бива да позволяваш подобни неща", заяви президентът на Рома, който коментира и двете ситуации, при които домакините трябваше да получат дузпи.

При първата Един Джеко бе фаулиран от стража на мърсисайдци Лорис Кариус, но вместо наказателен удар, съдиите отсъдиха несъществуваща засада на босненския национал. Впоследствие пък бе подмината игра с ръка в наказателното поле Трент Александър-Арнолд, който спря удар на Ел Шаарауи.

"Може сами да видите ситуациите. В 49-ата минута Джеко не бе в засада и след това бе фаулиран от вратаря. След това имаше игра с ръка, която бе видна за абсолютно всеки, освен за тези на терена. В този случай трябваше да се покаже директен червен картон, което щеше да ни даде предимството да играем с човек повече от 63-ата минута. За мен би било абсолютна подигравка ако не въведат системата за видеоповторения в Шампионска лига", допълни босът на италианския тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички