Малко не стигна на Рома за чудото, Ливърпул е на финал в Шампионска лига


Малко не стигна на Рома за чудото, Ливърпул е на финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

9327 0

Ливърпул е вторият финалист в Шампионска лига и ще играе срещу Реал Мадрид на 26 май в Киев. Мърсисайдци загубиха с 4:2 от Рома в Рим, но с големи усилия удържаха и се класираха за финалния мач с общ резултат 7:6. 

Головото шоу на "Олимпико" бе открито още в 9' с гол на Садио Мане, в 15' Милнър си вкара автогол и възстанови равенството. В 25' Вайналдум изведе мърсисайдци отново в резултата, а в 52' Джеко вкара за 2:2.

Домакините може да имат сериозни и основателни претенции към съдийството, като два пъти поискаха дузпа. Първо бе вдигната спорна засада на Джеко, който в същото време бе фаулиран от Кариус. В  62' имаха втора основателна претенция за дузпа. Шараауи стреля от близко, но топката бе спряна с ръка от Арнолд. В 86' Наинголан вкара страхотен гол, той стреля извън наказателното поле и топката влетя в мрежата на Кариус. В добавеното време домакините все пак получиха дузпа, като белгиецът реализира за 4:2, но не остана време да се търси пети гол, който да вкара срещата в продължения.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано двубоят започна с натиск на домакините, които търсеха ранен гол. Играчите на Рома опитаха да притеснят мърсисайдци с дълги изсипани топки, но без опасна голова възможност. В 7' Флоренци опита далечен изстрел и опитът му мина близо до гредата.

Още първата грешка в защитата на домакините обаче бе наказана. Първо Наинголан сгреши в центъра, Фирмино центрира към наказателното поле, където Мане преодоля Алисон - 0:1. 

В 15' мърсисайдци сгрешиха и се стигна до автогол. В опита си да си изчисти топката Ловрен я прати в главата на Милнър и след рикошета резултатът отново се изравни - 1:1. В 25' Алисон спаси вратата си от сигурно попадение, Мане от близко разстояние засече топката, но стражът на домакините изби с крак. 

При последвалия корнер обаче мърсисайдци не сгрешиха. Вайналдум се възползва и засече с глава топката, за да изведе гостите отново напред в резултата. В 34' Шаарауи стреля пред наказателното поле, но топката се удари в страничната греда на вратата, след като рикошира в Милнър. В края на полувремето Флоренци пропиля шанс от опасен свободен удар, като прати топката в аут.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с много спорно решение на съдиите. В 49' страничния вдигна засада на Джеко, който бе свалаен в наказателното поле от Кариус и дузпа със сигурност щеше да се отсъди. Повторенията показаха, че засада обаче не е имало.

3 минути по-късно домакините все пак стигнаха до попадение, Ел Шаарауи шутира, Кариус изби, а топката стигна до Джеко, който не сгреши. Постепенно домакините натиснаха съперника си, а в 62' имаха втора основателна претенция за дузпа. Шараауи стреля от близко, но топката бе спряна с ръка от Арнолд. Това обаче явно не бе видяно от реферите и не последва сигнал. В 66' Джеко изпусна страхотна възможност, като топката мина встрани от вратата. Цялата защита на Ливърпул спря да играе, тъй като решиха, че това е засада, но такава нямаше. 

Атаките към вратата на гостите не спряха, докато отборът на Клоп все по-трудно измисляше нещо интересно в атака. В 77' Джеко опита удар от воле, но встрани от вратата. В 80' Джеко отново бе близо до попадението, но Кариус спаси. В 86' Наинголан вкара страхотен гол, той стреля извън наказателното поле и влетя в мрежата на Кариус. В  добавеното време домакините получиха дузпа, като белгиецът реализира за 4:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Рома: Алисон, Фасио, Флоренци, Коларов, Манолас, Наинголан, Де Роси, Пелегрини, Ел Шаарауи, Шик, Джеко

Ливърпул: Кариус, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсън, Милнър, Мане, Салах, Фирмино

ПРЕДИ МАЧА

Треньорът на италианците Еузебио Ди Франческо няма сериозни кадрови проблеми и ще може да разчита на всичките си най-добри играчи. Мениджърът на англичаните Юрген Клоп е със сериозни главоболия. Лазаретът му е пълен, като това важи в най-голяма степен за халфовата линия. Добрата новина за него е, че звездното му трио в атака Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино са на линия.

Отново всички погледи ще са насочени към звездата на англичаните Мохамед Салах, който е бивш играч на Рома. В предходния двубой той отбеляза два гола и асистира за още два, а представянето му бе на най-високо ниво. Очакванията са и днес и да е сред водещите играчи на терена и да изведе тима си на финал. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички