Левандовски с изумителен рекорд в Шампионска лига, непонятен дори за Роналдо и Меси


Левандовски с изумителен рекорд в Шампионска лига, непонятен дори за Роналдо и Меси
Снимка: GettyImages

3780 0

Роберт Левандовски заби хеттрик в първите 23 минути и помогна на Байерн Мюнхен да срази Ред Бул Залцбург със 7:1, за да стигне до четвъртфиналите на Шампионска лига. За първи път хеттрик в Шампионската лига е реализиран още до 23-ата минута, въпреки че това не е най-бързият такъв в състезанието - рекордът принадлежи на Бафетимби Гомис след трите му гола за осем минути за Лион при победата със 7:1 над Динамо Загреб през 2011 г.

След Роналдо (седем) и Меси (пет) Левандовски е едва третият играч, който вкарва 10 или повече гола в три или повече различни кампании в Шампионска лига.

Звездата на тима, която стартира за стотен път в състезанието, уверено вкара две дузпи в рамките на 21 минути, след като на два пъти бе съборен в наказателното поле от защитника на Залцбург Максимилиан Вобер. Втората дузпа бе потвърдена след преглед от ВАР.

Първият точен удар, вкаран в долния ляв ъгъл, беше 40-ият гол на Левандовски за сезона във всички състезания. Полякът реализира третия си гол, след като пое топката след изчистване от вратаря на гостите Филип Кон и отбеляза от близко разстояние. Вижте повече за това как баварската машина прегази клетия Залцбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички