Лайпциг затрудни максимално Реал, но магия от Браим даде предимство на Мадрид в 1/8-финала в Шампионска лига (ВИДЕО)


Лайпциг затрудни максимално Реал, но магия от Браим даде предимство на Мадрид в 1/8-финала в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4320 0

След двумесечна пауза Шампионска лига се завърна с първите 1/8-финали от надпреварата. Реал Мадрид  спечели гостуването си на РБ Лайпциг с 0:1, но победата за отбора на Карло Анчелоти не дойде никак лесно. Единственото попадение бе дело на Браим Диас в 48' след страхотно индивидуално представяне. Лошата новина е, че получи контузия и бе заменен принудително в 86'. Реваншът на "Бернабеу" е на 6-и март от 22 часа.

Браим Диас със страхотен гол донесе победата на Реал Мадрид

След мача днес е ясно, че Реал не го очаква никак лесен мач в Мадрид. Лайпциг създаде немалко опасни положения, като в последните 10 минути Андрий Лунин направи няколко ключови спасявания и общо 9 в двубоя.

Лунин е вторият вратар на Реал, направил 9+ спасявания в един мач от Шампионска лига, без да допусне поне от 2003/04. Първият е Тибо Куртоа на финала срещу Ливърпул през 2022 (също 9).

Още във 2' имаше и спорно положение, когато немският тим вкара чрез Бенджамин Шешко, но голът не бе признат заради засада. Решението бе потвърдено и от ВАР, но останаха сериозни съмнения за редовността му.

Реал Мадрид продължава отличната си серия в Шампионска лига през сезона, като има 7 победи. Любопитен факт е, че отборът спечели висчки мачове с изключение на един (б.р равенство), когато Орелиен Чуамени започна този сезон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по много интересен начин, като мадридчани допуснаха доста груби грешки в началните 2 минути. Една от тях доведе и до гол във вратата на Лунин, но той не бе зачетен заради засада. След корнер вратарят не боксира добре топката и в крайна сметка попадна в Шешко, който се разписа.

Отсъждането за засада обаче породи много дискусии веднага. Причината е, че при изстрела на Шавер Шлагер, Родриго покри засадата, а Бенямин Шешко вкара топката в опразнената врата. ВАР обаче потвърди решението на страничния съдия.

"Белия балет" не бе никак сигурен в защита и допускаше грешки. В 9' немският тим стигна до нова опасна атака. Дани Олмо пусна отличен извеждащ пас към Бенямин Шешко, който изскочи сам срещу Андрий Лунин и стреля, но вратарят на Реал Мадрид спаси. Отборът на Анчелоти отговри с удари на Чуамени и Камавинга, но те не бяха достатъчно опасни.

В 19' Реал завърши добра атака с удар на Тони Кроос, но той не успя да затрудни вратаря. В средата на полувремето Дани Карвахал извърши грубо нарушение в центъра на терена, но не последва нито фал, нито жълт картон. А това вбеси домакините.

До края на полувремето и двата отбора опитваха да стигнат до гол, но без успех. Домакините главно разчитаха на бързи атаки и грешки на Реал. Чуамени имаше решаваща намеда, за да блокира удар, а Винисиус пък не стреля добре, което затвърди

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Немският тим опита да стартира ударно и втората част. Шешко дори успя да засече центриране от корнер, но не насочи достатъчно добре и защитата на Реал се справи.

4 минути след подновяването на играта Браим Диас откри за Реал Мадрид. Той получи отдясно,направи стрехотен рейд, справи се с трима играчи на Лайпциг и нахлу в наказателното на домакините. Той шутира с левия си крак и намери далечния ъгъл за 0:1

Още в ответната атака Андрий Лунин трябваше на два пъти да се намеси. Първо заради изстрел на Дани Олмо, а след това при добавката топката върхлетя Бенямин Шешко. В 64' Винисиус се възползва от грешка на Вили Орбан. След това бразилецът пусна към сънародника си Родриго надясно, който стреля, но неточно, но имаше и намеса на противников играч.

В 70' Олмо отправи много опасен удар пред наказателното поле, но Лунин спаси. Веднага Реал организира атака, при която гредата спаси Лайпциг от втори гол. Защитата на немския тим още не се бе организирала добре, а Винисиус от наказателното поле стреля, но в страничния стълб.

След това последваха силни минути за Лунин, който имаше няколко ключови намеси. Той отрази удари на Хави Симонс, Шешко и Хайдара, като и трите положения бяха близо до гола. Лошата новина за Анчелоти е, че Браим Диас получи контузия и бе сменен.

В момента на травмата Диас дори не успя да завърши игровата ситуация и показа, че няма да играе с топката. Немският тима обаче не спря играта, а продължи с  атаката си. Това никак не се хареса на играчите от Мадрид, които веднага поискаха обяснение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РБ Лайпциг: Гулачи, Симакан, Орбан, Олмо, Клостерман, Опенда, Симонс, Раум, Шлагер, Шешко, Хенрихс

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Чуамени, Начо, Менди, Валверде, Кроос, Камавинга, Родриго, Диас, Винисиус

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лайпицг ще опита да изненада Реал Мадрид

Победата на Реал срещу Жирона бе помрачена от контузия на Джуд Белингам, който ще отсъства между 2 и 3 седмици.  Антонио Рюдигер също няма да е готов за сблъсъка. Въпреки това, очакваното завръщане на Начо Фернандес от мускулен проблем означава, че Реал ще има поне един централен защитник на разположение за първия мач. Едер Милитао, Дейвид Алаба и Тибо Куртоа продължават да се възстановяват.

Възпитаниците на Карло Анчелоти достигнаха до елиминациите в най-престижния европейски клубен турнир без грешна стъпка в групата си и са фаворити в сблъсъка с РБ Лайпциг.

Представителят на Бундеслигата излезе втори от G, като заема петата позиция в Бундеслигата, на шест точки от третия Щутгарт. Старши треньорът на Лайпциг - Роуз, почти няма кадрови проблеми, като Амаду Хайдара пропусна равенството с Аугсбург поради лека контузия. Именно заради това е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички