Късметът покри Лудогорец на старта в младежката Шампионска лига


Късметът покри Лудогорец на старта в младежката Шампионска лига
Снимка: ludogorets.com/bg

1022 0

Младежите на Лудогорец стартираха с успех в младежката Шампионска лига за сезон 2023/24. На полуфиналите в предварителната елиминационна фаза тази вечер "орлите" победиха Динамо Минск в символичното си гостуване с 1:0.

Попадението бе дело на появилия се от резервната скамейка Никола Тодоров. Той бе включен на полувремето, а в последната минута от редовното време оформи крайния резултат с единствения гол в мача.

 

Съперничеството е в две срещи, които ще се изиграят в Разград заради санкциите към беларуски отбори от УЕФА. Това обаче не попречи на чужденците да създадат повече проблеми, макар и да загубиха в крайна сметка.

Възпитаниците на Захари Сираков имаха лек аванс във владеенето на топката през първата част, но беларусите създаваха повечето ситуации и през двете полувремена. Единствено добрите намеси на Стоименов спасиха "орлите" в част от ситуациите. 

В крайна сметка победителите успяха да реализират с едва второто си голово положение в мача, докато Динамо имаше 6 през целия мач. След четири дни е реваншът, който също ще се проведе на стадион "Гнездо на орли". Победителят от двойката ще се изправи в следващия кръг срещу наложилия се в съперничеството между Марибор и Майнц. 

Съставите

Динамо Минск: 1. Шимакович, 18. Чернявски, 5 Опятеняк, 4. Дубатовка, 14. Казаков, 20. Кролик (К), 19. Дубовик, 6. Будко, 8. Соколовски, 11. Мелниченко, 10. Орлов;

Лудогорец: 1. Стоименов, 13. Караиванов, 5. Шишков, 4. Павлов, 2. Николов, 7. Георгиев, 16. Иванов (К), 3. Атанасов, 14. Маринов, 8. Димитров, 10. Кирев;

Следете всичко около европейското представяне на Лудогорец със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички