Късен гол донесе изстрадана първа победа за Челси в Шампионска лига


Късен гол донесе изстрадана първа победа за Челси в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2153 0

Английският гранд Челси постигна първата си победа в тазгодишното издание на Шампионска лига. "Сините" спечелиха трудно като гост на френския Лил с 1:2 във втори мач от груповата фаза на турнира.

Лондончани откриха резултата още в 22-рата минута след попадение на Тами Ейбрахам, но само 11 минути по-късно Лил вече бе изравнил след гол на Виктор Осимхен. Така двата отбора се прибраха на почивката в мач, който можеше да отлети и в двете посоки.

През втората част борбата на френския стадион продължи до 78-мата минута, когато Вилиан изкова така важния първи успех за Франк Лампард в Шампионска лига като треньор на клуба. По този начин "сините" се изравниха по точки с Валенсия, след като "прилепите" допуснаха поражение от Аякс.

За Лил пък това бе второ поредно поражение в групите на надпреварата, а с това и шансовете на френския отбор за класиране за 1/8-финалите драстично намаляха. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички