Големият проблем в Реал Мадрид преди реванша с Ливърпул


Големият проблем в Реал Мадрид преди реванша с Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2023 0

Мениджърът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е изправен пред сериозен проблем за разрешаване преди реванша срещу Ливърпул от 1/4-финалите на Шампионска лига. След победата в Ел Класико френският наставник получи нови кадрови главоболия, които задълбочиха кризата в дефанзивен план.

Двамата титулярни бранители Серхио Рамос и Рафаел Варан са аут за реванша, но към тях се присъединява още едно име - Лукас Васкес, който получи контузия в двубоя с Барселона в Ла Лига. В отсъствието на другия контузен бранител Дани Карвахал, Васкес се справяше прилично в дясната зона на отбраната, но сега няма да бъде наличен за реванша.

Това означава, че най-вероятно в неговата зона ще трябва да играе Алваро Одриосола, който няма много игрова практика, а и във времето, прекарано срещу Барселона, си проличаха някои слабости в неговата игра, които дори можеха да костват победата на Реал. 

Ливърпул и Юрген Клоп със сигурност ще търсят слабите звена в играта на Реал, а дясната зона се очертава като такава. Ако Зидан заложи на Одриосола, това може да доведе до сериозни главоболия за французина. От друга страна наставникът може да опита да изненада Клоп, като заложи на по-нестандартен избор - като Феде Валверде.

По-вероятно изглежда обаче именно Одриосола да действа вдясно, Марсело - вляво, а в средата трима бранители - Милитао, Начо и Менди. Това означава, че Реал може да се окаже уязвим по фланговете. Имайки предвид офанзивните способности на Трент Александър-Арнолд и Анди Робъртсън, то за "лос бланкос" предстоят тежки 90 минути на "Анфийлд".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички