Кристиано Роналдо се сбогува с интересно постижение


Кристиано Роналдо се сбогува с интересно постижение
Снимка: Guliver/GettyImages

3565 0

Суперзвездата Кристиано Роналдо държи редица рекорди и постижения, но в гостуването на Порто в Шампионска лига приключи една от интересните му серии - да бележи само той в елиминационни мачове за Ювентус. 

Както е известно, "старата госпожа" загуби от "драконите" с 2:1 в Португалия, като италианският гранд не изглеждаше никак добре и се измъкна с минимална загуба, въпреки че футболистите на Порто имаха поне 4-5 реални голови положения в мача. Единственият гол в мача за Ювентус реализира Федерико Киеза, което от своя страна сложи край на интересна серия на Роналдо. 

Оказва се, че от трансфера си в Торино насам Кристиано е единственият футболист на Юве, вкарвал голове в елиминациите на Шампионска лига. Всичко започна през 2018 година, когато той собственоръчно изрита Атлетико Мадрид от турнира с хеттрик за 3:0 в реванша между двата отбора (първата среща завърши 2:0 за "дюшекчиите"). 

В четвъртфиналите Аякс отстрани Ювентус след 2:1 и 1:1, като Роналдо вкара и двете попадения за своя тим. През миналия сезон Лион отстрани "бианконерите" с общ резултат 2:2 (повече голове на чужд терен за френския тим), като и двата гола бяха на Роналдо. 

Серията на португалеца не само беше прекъсната, но и цялостното му представяне бе обект на сериозни критики от страна на редица анализатори, журналисти и фенове. Крилото на Ювентус загуби многократно топката в мача и почти нямаше правилно отиграване в срещата. Все пак в края на мача той можеше да донесе равенството на своя тим, но съдиите не отсъдиха дузпа за Ювентус при очевиден фаул срещу Кристиано

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички