Де Бройне, Левандовски и Нойер са номинираните за Играч на годината на УЕФА


Де Бройне, Левандовски и Нойер са номинираните за Играч на годината на УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1303 0

Кевин Де Бройне от Манчестър Сити и Роберт Левандовски и Мануел Нойер от европейския шампион Байерн Мюнхен са тримата футболисти, номинирани за Играч на годината на УЕФА, съобщиха от Европейската футболна централа.

Левандовски изведе Байерн до техния шести триумф в Шампионската лига, финиширайки като реализатор в надпреварата с 15 попадения. Полският нападател вкара 55 гола в 47 мача във всички турнири, а баварският колос завърши кампанията с требъл.

Нойер, който също беше част от състава на мюнхенци, запази шест сухи мрежи в най-престижния европейски клубен турнир и пропусна само един двубой за целия сезон.

Полузащитникът на Манчестър Сити Де Бройне изравни рекорда за най-много асистенции в рамките на един сезон във Висшата лига с 20, като игра на високо ниво през целия сезон. 

Старши треньорът на Байерн Ханзи Флик, мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп и наставникът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман бяха номинирани за наградата Треньор на годината.

Наградите ще бъдат раздадени на церемонията по теглене на жребия за груповата фаза на Шампионска лига през 2020-21 на 1 октомври.

А как изглежда Отборът на сезона в Шампионска лига - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички