Конспирация от Москва: Ференцварош паднал от фарьорците, за да изгонят руския си треньор


Конспирация от Москва: Ференцварош паднал от фарьорците, за да изгонят руския си треньор
Снимка: Getty Images / Guliver

2831 0

Унгарският гранд Ференцварош е отпаднал от Шампионска лига след унизителна загуба умишлено. Целта е била уволнението на треньора Станислав Черчесов заради войната на неговата родина Русия в Украйна.

Скандалното твърдение дойде от бившия администратор на Спартак (Москва) Александър Хаджи. Ференцварош отпадна от квалификациите за Шампионска лига след нулево равенство и разгром у дома с 0:3 от фарьорския КИ Клаксвик. След втория мач Черчесов беше уволнен.

"По принцип не е много ясно защо треньорът бе уволнен заради един мач. При него отборът 2 пъти стана шампион на Унгария. Всичко изглеждаше наред. Разбира се, не познаваме кухнята в клуба.

Ясно е, че той е строг човек, понякога прекалено. Това може да не се харесва на европейските играчи. Но като цяло резултати са в полза на Черчесов. Така че видимо тук има други мотиви. Напълно възможно е това да е общата тенденция за премахване на руските спортисти от Запада.

Сега вече почват и треньори да уволняват. А нашите треньори зад граница не са много. Като цяло, смятам, че най-вероятно е политически ход. Кой знае, може би отборът нарочно е загубил. По-скоро точно така е станало", заяви Хаджи, цитиран от "Мач ТВ". А дали Мъри Стоилов ще замени Черчесов - вижте отговора му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички