Коке от Атлетико осъди тактиката на Манчестър Сити и разказа какво е провокирало мелето


Коке от Атлетико осъди тактиката на Манчестър Сити и разказа какво е провокирало мелето

2392 0

Испанският шампион Атлетико Мадрид отпадна от Шампионска лига, след като не успя да победи Манчестър Сити и във втория четвъртфинал. "Дюшекчиите" успяха да създадат чудесни положения в последните 15 минути от редовното време, които така и не успяха да реализират, а в близо 10-минутното добавено време футболът бе отместен от нервите и скандалите на препълнения "Уанда Метрополитано".

Коке коментира след мача, че е горд с представянето на съотборниците си, и че тимът е полудял заради тактиката на "гражданите" да накъсат играта. Това си пролича най-ясно през добавеното време, след като младата звезда Фил Фодън театрално се строполи на терена, заради грубото влизане на Фелипе.

Какво стана?

Сблъсъкът между английската звезда и бразилския защитник бе искрата, която запали огромния скандал, а Стефан Савич не сдържа нервите си и опита да вдигне нападателя от земята. Алексанър Зинченко бързо отблъсна черногореца, но по-късно бе уловен от камерата да се опитва да удари с глава Рахийм Стърлинг. С това действията на бившия "гражданин" не приключиха, защото реши да дърпа за косата на Джак Грийлиш.

В крайна сметка Фелипе получи втори жълт картон за грубата си игра, а видеозаписи показват, че напрежението между двата отбора продължава и в тунела след последния съдийски сигнал. Главни участници отново са Грийлиш и Савич.

Какви са реакциите?

Коке изрично защити съотборниците си в интервю след мача, като подчерта, че са били провокирани от Сити през цялата среща. Испанският полузащитник отсече, че ако неговият отбор е бил бавещият, щеше да бъде остро осъден.

"Мачът те кара да полудееш, особено когато виждаш, че имаш шансове, а противникът пада на земята и губи време. Много пъти биваме критикувани за подобни ситуации, но днес те го правеха. Нека видим какво мислят хората. Днес се видя, че ние сме Атлетико Мадрид и се гордея с това", коментира испанецът.

"Гордея се с моите съотборници за усилията. Няма за какво да упрекна отбора. Гордея се и с всички фенове, които въпреки загубата ни аплодираха и след края. Това е Атлетико", отсече Коке.

А ето и ексклузивно ВИДЕО от тунела!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички