Кой е играчът, който Ювентус трябва да спре, за да спечели срещу Реал Мадрид?


Кой е играчът, който Ювентус трябва да спре, за да спечели срещу Реал Мадрид?

2296 0

Финалът на Шампионска лига е на няколко часа разстояние, като едва ли има някой, който може да посочи Реал кой измежду Реал Мадрид и Ювентус има предимство преди решаващите 90 минути на Националния стадион в Кардиф.

Но "бианконерите" трябва да се насочат към един ключов футболист на "кралския клуб", за да имат предимство в срещата и да спечелят първия в историята си требъл. Но това не е нито Роналдо, нито Бензема, нито някой измежду Кроос и Модрич, а бразилският дефанзивен халф Каземиро.

С назначаването на Зинедин Зидан за треньор на "белия балет" полузащитникът се превърна в X-фактора на този отбор. Заедно с Рамос и Варан той отговаря за изнасянето на топката, а когато не е на терена, Реал Мадрид изпитва сериозни трудности в дефанзивен план. Тихомълком бразилецът се превърна в един от най-важните футболисти за 11-кратния европейски шампион, чието представяне е пряко зависимо от това как играе Каземиро.

Масимилиано Алегри вече отдаде нужното уважение на футболиста, но трябва да планира много внимателно как да прекъсне връзката между него и партньорите му в полузащитата Кроос и Модрич. Сами Кедира ще има важна роля в състава на "старата госпожа", тъй като дълго време игра за Реал Мадрид, Зинедин Зидан беше помощник треньор, когато отборът започна да използва схемата 4-3-3.

Със сигурност Пянич, Алвеш и Алекс Сандро ще трябва да помогнат на немския национал в задачата с неутрализирането на Каземиро от играта, което ще даде сериозно предимство на Ювентус в предстоящия двубой. Но всеки един от четиримата трябва да изиграе много силен мач, за да може Ювентус да спечели най-важната битка в Кардиф - тази в средата на терена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички