Когато Анхел се превърна в "дявол": Червеният картон на Ди Мария срещу Манчестър Сити


Когато Анхел се превърна в "дявол": Червеният картон на Ди Мария срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

2718 0

Френският шампион Пари Сен Жермен отново се сбогува с мечтата си да спечели най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига. Парижани отпаднаха от надпреварата на 1/2-финалите, след като претърпяха поражение от Манчестър Сити с 2:0 (4:1 от двата мача).

ПСЖ всячески се опитваше да стигне до попадение във вратата на "гражданите", но вместо това инкасираха два безответни гола. Гневът на парижани избуя няколко минути по-късно, когато Анхел ди Мария изпусна нервите си и бе изгонен с директен червен картон.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, метафорично казано, се превърна от "ангел" в "дявол". Анхел, който се слави като кротък и смирен футболист, не издържа на провокация от страна на Фернандиньо покрай тъчлинията и го настъпи с бутонката си по крака.

Бразилецът веднага се възползва от ситуацията, хвърляйки се на тревата с гримаса на лицето, че е изпитал невероятна болка. Главният арбитър на срещата нямаше друг избор освен да покаже червен картон на Ди Мария, който остави отбора си да доиграва срещата в намален състав.

Любопитното е, че по подобен начин се разви и първата среща в Париж. Тогава ПСЖ контролираше мача до 64-ата минута, когато в рамките на седем минути инкасира два гола. Шест минути след второто попадение Идриса Гей изпусна нервите си и също получи директен червен картон (същото време, за което Ди Мария си изкара червен картон след втория гол на Сити). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички