Карло Анчелоти внесе яснота за контузията на Карим Бензема и обясни защо е решил да заложи на Еден Азар


Карло Анчелоти внесе яснота за контузията на Карим Бензема и обясни защо е решил да заложи на Еден Азар
Снимка: Getty Images

4467 0

Испанският гранд Реал Мадрид започна с победа участието си в груповата фаза на Шампионска лига, побеждавайки Селтик като гост с класическото 3:0. Съставът на Карло Анчелоти си тръгна с три точки от Шотландия, но голямата звезда Карим Бензема получи контузия в средата на първото полувреме и бе заменен принудително от Еден Азар.

В коментар след последния съдийски сигнал, Анчелоти успокои феновете на "белия балет", говорейки за състоянието на французина и обясни защо е решил да заложи на белгиеца, който впоследствие се отблагодари за гласуваното доверие с гол и асистенция:

"На този етап контузията на Бензема не изглежда сериозна. Става дума за неприятна болка, но утре ще имаме повече информация, когато мине медицински прегледи", заяви Анчелоти пред "BT Sport" и допълни:

"Реших да пусна Азар на мястото на Карим, защото видях, че централните защитници на Селтик не излизат да пресират. Исках от Азар да остави следа и той го направи. Включването му бе перфектно".

"През първото полувреме със сигурност можехме да играем по-добре, но през втората част вече бяхме перфектни. В хода на мача използвахме енергията на по-младите ни футболисти и се видя, че феновете оценяват позитивно играта ни. Когато имаме Кроос и Модрич, които да контролират топката, за противника става много трудно да ни пресира", допълни още треньорът на Реал Мадрид.

*Следващият мач за Кралския клуб е домакинство на Майорка от 5-ия кръг на Ла Лига (11 септември, 15:00 часа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички