Карло Анчелоти: Пресата на Челси ни изпрати на полуфиналите в Шампионска лига


Карло Анчелоти: Пресата на Челси ни изпрати на полуфиналите в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

3590 0

Реал Мадрид не очарова с представяне, но продължава да мечтае за триумф в Шампионска лига. "Кралският клуб" загуби от Челси с 2:3, но продължи напред с общ резултат 5:4. Треньорът на "белите" - Карло Анчелоти, коментира играта на футболистите си след мача.

Италианецът заяви, че пресата, която гостите упражнили, е ключовият фактор за крайния успех на отбора му. Той отличи и страхотната атмосфера на "Сантяго Бернабеу", дала "криле" на футболистите.

"Продължихме, защото показахме енергия, която ни запази в мача. Всички играчи се включиха, разчитах на тях в тази тежка вечер. Не заслужавахме да губим с 0:2", коментира наставникът. 

Въпреки удобната си победа в първия мач срещу Челси, до 80-ата минута на "Бернабеу" резултатът бе 3:0 в полза на гостите. 10 минути преди края на редовното време Родриго върна едно попадение, с което прати двубоя в продължения. Там в 96-ата минута Бензема подсигури продължаването на клуба от Мадрид към полуфиналите. 

"Имахме проблеми със статичните положения, липсваше най-добрият ни играч в тези ситуации - Милитао. На всичко отгоре първият гол дойде именно от такова положение.

Липсваше ни желание да отбележим гол, а след 2:0 момчетата се сринаха психически. Не мога да си обясня нищо от останалото, магичната атмосфера на стадиона не позволи на играчите да се предадат.

Трябваше да запазя хладнокръвие и внимателно да преценя какво трябва да направим. Направих рокадите, за да има повече енергичност. Изкарах Начо и Винисиус, защото не можеха да продължат. Няма проблеми с Бензема. 

Челси положи страшно много усилия в пресата си, което ни даде възможност в добавеното време да бъдем по-свежи от тях", завърши Анчелоти. 

На футболистите на "лос бланкос" предстои да гостуват на Севиля в мач от Ла Лига. Реал Мадрид е с 12 точки пред втория Барселона с оставащи 7 мача до края на първенството. В сряда "белите" ще разберат следващия си съперник в Шампионска лига измежду Манчестър Сити и Атлетико Мадрид. 

36-годишният плеймейкър на Реал - Лука Модрич, похвали треньора си и призна, че често гледа мачове на Челси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички