Нерви от стомана! Вълшебното изпълнение на Куртоа, за което и Едерсон ще завиди (ВИДЕО)


Нерви от стомана! Вълшебното изпълнение на Куртоа, за което и Едерсон ще завиди (ВИДЕО)

11601 0

Когато вратар прави финтове по време на мач, има два варианта - да се посрами жестоко, или да блесне с великолепно изпълнение, за което да се говори с дни, че дори и със седмици. 

В последните седмици станахме свидетели на две вратарски отигравания, за които феновете говорят. Едното на Донарума, когато в опита си да бъде креативен подари топката на Винисиус под натиск от Бензема, "вдъхновявайки" обрата на Реал Мадрид срещу ПСЖ. 

През уикенда пък стражът на Манчестър Сити - Едерсон, демонстрира сериозна нервна система, когато не успя да овладее добре подаване към него, но запази хладнокръвие и от голлинията си подаде спокойно към лявото крило, докато Жота отчаяно се опита да се хвърли на шпагат. 

Дори изпълнението на бразилеца "бледнее" спрямо това, което направи Тибо Куртоа в мача реванш между Реал Мадрид и Челси на "Сантиаго Бернабеу". 

Магията на Куртоа

При резултат 2:3 в полза на Челси в продълженията Реал Мадрид се защитаваше яростно, за да запази този път аванса си в общия резултат. "Кралете" изостанаха с 3 гола до 75', но с попадение на Родриго (80') "белия балет" вкара мача в продължения, в които Бензема реализира гола на класирането. 

В 110-тата минута обаче Куртоа демонстрира изумителна класа и нерви от стомана. При поредната върната топка към него Хаверц беше много близо до това да му отнеме топката. Той се хвърли в краката на белгиеца, който от своя страна запази самообладание. 

Той реши да не изритва топката, а да я "прибере", чуквайки я надясно, пращайки Хаверц безпомощно към аутлинията. Куртоа след това продължи атаката на Реал. 

Насладете се на хладнокръвния гений на Куртоа: 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички