Как се справя Челси в Русия, когато гостува в европейските турнири?


Как се справя Челси в Русия, когато гостува в европейските турнири?
Снимка: Getty Images

1397 0

Челси не се намира в най-добрата си форма последните няколко мача, след като регистрира само четири точки в последните три срещи от Премиър лийг – срещу Манчестър Юнайтед, Уотфорд и Уест Хем.

Въпреки че преди това разби Ювентус, отборът на Томас Тухел ще финишира като лидер в групата си от Шампионска лига, ако победят Зенит Санкт Петербург в сряда вечер. „Сините” ще играят шестия си мач в Русия в европейските клубни турнири, а един от тях е знаковият финал през 2008-а срещу Манчестър Юнайтед, загубен от дузпи от „сините”.

Sportlive.bg ще ви направи анализ на изминалите срещи на лондончани в руската страна:

ЦСКА Москва (2004/05 – Шампионска лига)

Челси се падна в група с Пари Сен-Жермен, Порто и ЦСКА Москва през този сезон, а тимът тръгна с три победи и осем вкарани гола до преполовяването на груповата фаза. Последва визита в Русия на ЦСКА Москва, където гол в 24-ата минута на Ариен Робен донесе трите точки на отбора, воден от Жозе Моуриньо.

Това бе първи гол за нидерландеца в Челси, а „сините” финишираха с пет точки преднина на върха в тази група

Спартак Москва (2010-11 – Шампионска лига)

Две години след тежката загуба от Манчестър Юнайтед във финала на ШЛ, Челси се завърна на „Лужники”, за да се срещне със Спартак Москва.

Англичаните бяха също така в група с Жилина и Марсилия, а те победиха на два пъти спартаклии. В Русия се видяха голове през първото полувреме на Юри Жирков и Никола Анелка за комфортния успех с 2:0, а през втората част Джон МакЕхран и Гаел Какута оформиха крайното 4:0 при Карло Анчелоти.

Рубин Казан (2012-13 – Лига Европа)

След като спечели първия мач от елиминацията в Лига Европа срещу Рубин с 3:1 в Лондон, последва реванш в Русия. Два бързи гола на Фернандо Торес и Виктор Моузес след 30 минути игра, за да покачат общия резултат до 5:1. В крайна сметка тимът от Казан обърна развоя до 3:2 в своя полза, но Челси продължи напред.

ФК Краснодар (2020-21 – Шампионска лига)

След като записа нулево равенство в първия си мач със Севиля миналата година, то Челси трябваше задължително да спечели визитата си на Краснодар през октомври 2020-а. Мачът бе равен в първите 15 минути, но след това Челси вкара три бързи гола, след което последва още един за крайното 4:0 – Хаким Зиеш, Калъм Хъдсън-Одой, Тимо Вернер и Кристиан Пулишич бяха точните в тази вечер за Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички