ЦСКА трябва да последва примера на Лудогорец и да го надгради, ако иска да успее в Европа


ЦСКА трябва да последва примера на Лудогорец и да го надгради, ако иска да успее в Европа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2896 0

Българските грандове Лудогорец и ЦСКА изпаднаха в идентични ситуации в Европа, след като и двата тима изостанаха с по два гола в първите си мачове от плейофите за влизане в европейските клубни турнири. "Орлите" загубиха с 2:0 като гост на Малмьо в първата среща от плейофите на Шампионска лига, докато "армейците" паднаха със същия резултат като гост от Виктория Пилзен.

В реванша Лудогорец се бори, победи Малмьо, но не успя да ги отстрани и се сбогува с Шампионска лига. "Орлите" ще играят в групите на Лига Европа. Сега е ред на ЦСКА, който тази вечер се изправя срещу Пилзен за реванша в София. "Червените" трябва да последват примера на Лудогорец, но и да го надградят. 

"Зелените" изпълниха първостепенната задача, която им беше поставена от Валдас Дамбраускас - да се хвърлят в атака от първата минута в търсене на ранно попадение, което да им даде нужната вяра за обрат. И точно това стана - Лудогорец поведе в резултата след само 10 минути игра, а "орлите" започнаха да мечтаят за Шампионска лига.

В края на първата част обаче гол във вратата на "зелените" им обърка плановете. В 60-ата минута Лудогорец стигна до второ попадение, но в заключителните 30 минути не успя да се добере до трети гол, който да вкара мача в продължения.

ЦСКА трябва да направи същото - да тръгне смело напред в атака и да вкара ранен гол, който да им даде импулс в играта. "Червените" трябва да надградят показаното от Лудогорец и да не допуснат гол във вратата си, който значително ще ги затрудни в постигането на голямата цел. 

Преди срещата Стойчо Младенов посочи как ЦСКА може да се справи с Пилзен (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички