Ясни са евентуалните съперници на Ливърпул в Шампионска лига - Реал Мадрид е вариант


Ясни са евентуалните съперници на Ливърпул в Шампионска лига - Реал Мадрид е вариант
Снимка: Getty Images

18041 0

Ливърпул не успя да спечели групата си в Шампионска лига през настоящия сезон, но продължи борбата си сред най-добрите тимове в Европа и вече очаква жребия за шестнадесетина финалите. 

Часове след изиграването и на последните двубои от груповата фаза бяха направени и подробни разбивки на поставените и непоставените тимове, като финалистът от миналата година попадна сред вторите, тъй като Наполи изпревари "червените" заради по-добри данни в преките двубои.

Така възпитаниците на Юрген Клоп могат да срещнат добре познати съперници в следващия кръг:

Възобновеното съперничество в Португалия

Жребият срещна Ливърпул и Бенфика за първи път от 12 години през пролетта на 2022 г., след като те се паднаха един срещу друг на четвъртфиналите в турнира. Тогава мърсисайдците продължиха след общ резултат от 6:4, а това е един от най-приемливите варианти за Клоп и компания в случая. 

Португалците спечелиха групата си в компанията на ПСЖ в последния момент и ако се паднат с Ливърпул може и да съжаляват за това развитие. 

Другото познато изпитание на Пиренеите

Португалският гранд Порто също попада сред възможните съперници на световния колос, след като подобно на Бенфика спечели групата си, но в компанията на една идея по-непретенциозните тимове - Байер Леверкузен, Клуб Брюж и изненадващо отпадналия Атлетико Мадрид.

Ливърпул се изправи срещу Порто през миналата година на два пъти, след като попаднаха в една група. В Португалия те разбиха съперника си - 5:1, докато на "Анфийлд" бяха по-милостиви и спечелиха само с 2:0.

Те мериха сили и през предходните 2018 и 2019 г. В първия случай на осминафиналите Ливърпул отново вкара 5 гола при гостуването си за крайното 5:0, а в следващия мач се стигна до нулево реми. 

В следващата пролет се срещнаха на четвъртфиналите, а португалците продължиха с пораженията - 0:2 като гости, и 1:4 на родна земя.

Съдбоносният жребий на този етап

Ливърпул се среща рядко с Байерн Мюнхен, но това за последно се случи именно на осминафиналите в Шампионска лига през сезон 2018/2019, когато в крайна сметка тимът на Клоп триумфира. 

Сега обаче баварците са във върхова форма след шест поредни победи в надпреварата и биха се опитали да си върнат за срещите през 2019 г., когато се стига до нулево реми в първата среща на "Анфийлд", а като домакините губят с 3:1. 

Ужасяващият противник, за който Клоп няма решение

Още на пролет не е изключено повторението на два от финалите в Шампионска лига през последните години между Ливърпул и Реал Мадрид. 

"Белият балет" също е сред поставените варианти, които може да премерят сили с мърсисайдците на шестнадесетина финалите, а колосите се срещнаха на финала през миналата година, когато възпитаниците на Анчелоти отново победиха съперника си на финала - този път с едва 1:0, след като през 2018 г. мърсидайдци бяха сразени с 3:1 за трофея. 

Ето кога ще се тегли жребият в Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички