Изненадата е факт: Глупост на Упамекано срина Байерн Мюнхен, а Лацио полетя на "Олимпико" (ВИДЕО)


Изненадата е факт: Глупост на Упамекано срина Байерн Мюнхен, а Лацио полетя на "Олимпико" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7021 0

Лацио поднесе изненадата в осминафиналната фаза на Шампионска лига. "Орлите" победиха с минималното 1:0 Байерн Мюнхен в първия мач от тази фаза на най-комерсиалния европейски турнир. Единственото попадение в мача бе дело на Чиро Имобиле от дузпа в 69-ата минута.

Лацио изненада Байерн Мюнхен в Шампионска лига

Двубоят на "Олимпико" бе сравнително равностоен, но за пореден път Байерн Мюнхен имаше доста шансове, които не успя да реализира, а в грешници се превърнаха Хари Кейн и Лерой Сане.

Преломният момент дойде в 67-ата минута, когато Упамекано не внимаваше и извърши глупаво нарушение в собственото си наказателно поле. Главният арбитър Франсоа Летексие го изгони и посочи бялата точка. Зад топката застана Чиро Имобиле и реализира за 1:0.

Това бе първи червен картон за френския бранител в Шампионска лига в 44 мача в най-престижния турнир на Стария континент. Също така, Упамекано се превръща в едва четвъртия футболист, който бива изгонен в ШЛ на 14 февруари.

Разбира се, все още нищо не е решено, а най-интересното предстои в реванша на "Алианц Арена" в Мюнхен, който ще се състои на 5 март от 22:00 часа.

Развой на Лацио - Байерн Мюнхен

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото положение на "Олимпико" дойде във втората минута, когато Лерой Сане сервира топката на Йосуа Кимих с подаване по земя от дясното крило. Халфът бе оставен сам и стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай левия страничен стълб. След това в 7' Мюлер свали за Кейн, след центриране, който от близка дистанция прати топката над напречната греда.

Натискът на гостите от Бавария продължи, а Лацио трябваше да се защитава и не можеше да създаде опасни положения пред Мануел Нойер. Постепенно Лацио се окопити и също създаде някои положения, като в средата на първата част Луис Алберто стреля от 20 метра, но топката мина над вратата на гостите.

В 40-ата минута играчите на Томас Тухел разиграха добре пред наказателното поле на Лацио, като топката стигна до Леон Горецка, който влезе в наказателното поле и подаде наляво към Джамал Мусиала, но неговият удар с левия крак мина над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лацио започна чудесно втората част, като 48-ата минута Фелипе Андерсон изведе Густав Исаксен само срещу Нойер, но опитният вратар не позволи на футболиста на Лацио да го преодолее. Последваха добри минути за Байерн, но без положения, които да затруднят Проведел.

В 67' Байерн остана с човек по-малко. Упамекано влезе много остро в краката на Исаксен. Франсоа Летексие веднага посочи червения картон и отсъди 11-метров наказателен удар за Лацио. Зад топката застана Чиро Имобиле, който не сбърка за 1:0.

Пет минути преди края на редовното време Хари Кейн стреля от свободен удар, но след рикошет в стената, топката излезе извън очертанията на полето, а след ъгловия удар Лацио стартира контраатака, която не доведе до нищо сериозно. 90-ата минута Фелипе Андерсон излезе на стрелкова позиция, но ударът му бе блокиран от Ким-мин Джае. В добавеното време пък Нойер спаси удар на Педро и така спаси Байерн от по-тежка загуба.

СЪСТАВИ

Лацио: Проведел, Хисай, Романьоли, Гила, Марушич, Алберто, Весино, Гендузи, Андерсон, Исаксен, Имобиле

Байерн: Нойер, Упамекано, Мин Дже, Кимих, Горетцка, Кейн, Сане, Герейро, Мюлер, Мазрауи, Мусиала

ПРЕДИ МАЧА

Байерн Мюнхен определено не се намира в най-добрия си период от сезона, но с първото място в своята група с отбори като Манчестър Юнайтед, Копенхаген и Галатасарай баварците си заслужиха участие на осминафинал.

От другата страна, стои Лацио. Италианският гранд се класира втори в група с Атлетико Мадрид, Фейенорд и Селтик. Момчетата на Маурицио Сари също не са в най-добрата си форма и точно това прави сблъсъка между двата европейски гранда доста интересен.

Двата тима се срещнаха един срещу друг в тази фаза през 2021 година. Тогава Байерн Мюнхен обаче бе безапелационен и помете "орлите" с общ резултат от 6:2 в двете срещи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички