Томас Тухел вбеси една от големите звезди в Байерн Мюнхен, играчът заплашва да напусне


Томас Тухел вбеси една от големите звезди в Байерн Мюнхен, играчът заплашва да напусне
Снимка: Getty Images

2737 0

Последните години свикнахме да наблюдаваме хегемонията на Байерн Мюнхен в Бундеслигата. Този сезон обаче тя е сериозно застрашена от Байер Леверкузен, който се представя изумително под ръководството на Шаби Алонсо.

Баварците загубиха с 3:0 от Байер в събота, като останаха на пет точки изоставане от опонентите си в битката за титлата в Бундеслигата с оставащи само 13 мача до края. Отборът на Шаби не само разкъса Байерн, но ограничи действащите шампиони само до един удар към вратата.

Хари Кейн, който е в първия сезон с Байерн, докосна топката само 18 пъти в това, което беше най-лошото му представяне до този момент. Наставникът Томас Тухел също не се радва на спокойни дни, а освен резултатите, има проблем и с един от играчите си.

Още: Остава ли Томас Тухел в Байерн Мюнхен? Шеф на баварците даде отговор

Сериозно напрежение между Тухел и един от играчите на Байерн

Де Лихт е бесен на Тухел, готов е да напуска

 Според "Bild", холандският централен защитник Матайс де Лихт е бил ядосан от решението на Тухел да го остави извън титулярния състав. 24-годишният играч, с когото Байерн подписа от Ювентус за 68 милиона паунда през 2022 г., бе титуляр в последните пет мача на Байерн, но Тухел нямаше място за него, след като прие система с трима защитници.

Германският тактик избра да започне с новото попълнение Ерик Дайер заедно с Ким Мин-Дже и Дайот Упамекано. А двамата току-що се бяха завърнали към тренировки, след като играха на Купата на Азия и съответно се възстановиха от контузия.

Още: Томас Тухел пое отговорност, но и намери оправдания за загубата от Байер Леверкузен

След мача Де Лихт каза пред репортери, че е напълно здрав и не е отпаднал поради контузия, като Bild твърди, че защитникът „отдавна подозира, че не е сред любимците" на бившия мениджър на Челси. Изданието добавя, че отношенията между Тухел и Де Лихт са обтегнати и че играчът ще остане в клуба след този сезон, ако дойде нов треньор. Понр към този момент спекулациите за бъдещето на Тухел бяха отхвърлени от ръководството на Байерн.

Шаби Алонсо "остана на земята" след боя, който Байер Леверкузен хвърли на Байерн Мюнхен

Байерн Мюнхен е на колене! Байер Леверкузен е новият титан в Бундеслигата след мастърклас на Шаби Алонсо (ВИДЕО)

Летящи лакомства, топчета и какво ли не: Протестите забавиха Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен (СНИМКИ)

Шеф в Байерн: Суперлигата - без нас, също и без Борусия Дортмунд!

Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен по ТВ: Кога и къде да гледаме мача от 21-вия кръг на германската Бундеслига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички