Интер се измъчи, но с гол от дузпа укроти младите „бикове“ на РБ Залцбург (ВИДЕО+СНИМКИ)


Интер се измъчи, но с гол от дузпа укроти младите „бикове“ на РБ Залцбург (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

770 0

Интер се поизмъчи, но стигна до победата с 2:1 над РБ Залцбург в среща от 3-ия кръг в Група „D“ на Шампионската лига. „Нерадзурите“ се добраха до успеха над младоците на австрийския хегемон с победен гол от дузпа дело на Хакан Чалханоглу.

Алексис Санчес откри резултата в 19-ата минута. „Австрийските бикове“ играха много смело и 19-годишният Оскар Глук изравни в 57-ата минута. Хакан Чалханоглу от дузпа отново даде аванс на „Змията“ с гол от дузпа в 64-ата минута, оказал се и победен. Топката посети още веднъж мрежата на РБ Залцбург в 82-ата минута, но попадението на Лаутаро Мартинес бе отменено след преразглеждане от ВАР заради засада.

Така Интер събра актив от 7 точки и оглави класирането. РБ Залцбург остава трети с 3 пункта. В късния мач един срещу друг ще се изправят Бенфика и Реал Сосиедад.

Гостите от Австрия показаха зъби още в началните минути на срещата на стадион „Сан Сиро“. Оскар Глук бе изведен отлично в 4-ата минута, но Ян Зомер се справи. Последваха нови опити за гол на „биковете“, но отново безуспешни. Изстрели на Шимич и Бидструп профучаха покрай вратата на „нерадзурите“.

Интер обаче нанесе кинжален удар в 19-ата минута. Тогава Фратези намери непокрития Алексис Санчес, който без да се бави матира Шлагер – 1:0.

Video edited on Kapwing

След половин час игра Ама Дедич за малко не си заби автогол, опитвайки се да пресече остро центриране. До почивката нямаше повече чисти положение и двата тима се оттеглиха в съблекалните при минимално предимство за домакините.

След антракта РБ Залцбург продължи да тормози защитата на италианския гранд. Така в 57-ата минута усилията на австрийците се увенчаха с успех. Шимич намери Каяергод с дълъг пас. Последният веднага прати топката към Оскар Глук, а младият израелец препарира Зомер със страхотен удар от дъгата на пеналта - 1:1

Video edited on Kapwing

Шокираните домакини все пак реагираха бързо. Реферът Франсоа Летексие отсъди дузпа в тяхна полза за нарушение в пеналта срещу Карлос Аугусто. Хакан Чалханоглу не сгреши от бялата точка и възстанови преднината на Интер в 64-ата минута – 2:1.

В 82-ата минута „Змията“ прати още веднъж кълбото в мрежата на Шлагер. Направи го Лаутаро Мартинес, но попадението на аржентинския нападател бе отменено. ВАР не зачете гола му заради засада на Давиде Фратези в хода на атаката.

До края младоците на Герхард Щрюбер не се предадоха, но нямаха късмет да се докопат до точката и Интер се поздрави с измъчена победа, която обаче ги прати на върха в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички