И пак Роналдо! Юнайтед се измъкна като по чудо срещу Аталанта в Шампионска лига


И пак Роналдо! Юнайтед се измъкна като по чудо срещу Аталанта в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

6269 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед записа равенство 2:2 като гост на Аталанта в мач от Шампионска лига! "Червените дяволи" за пореден път играха много слабо и на два пъти изоставаха в резултата, като италианският тим дори можеше да има и по-сериозен аванс.

Въпреки това английският гранд отново бе спасен от голямата си звезда Кристиано Роналдо. Португалецът първо изравни в края на първото полувреме, а впоследствие вкара много красиво попадение в последните секунди, за да донесе точката за своя отбор и да му запази първото място в групата!

В противен случай Юнайтед щеше да остане 3-ти. В момента англичаните са лидери с равен брой точки с втория Виляреал (7), но предимство при директните сблъсъци. Трети е Аталанта с 5 пункта, а последен - Йънг Бойс с 3.

За Аталанта много силен двубой изигра Дуван Сапата, който вкара пореден гол за своя отбор. Той се разписа в 56-ата минута, докато другото попадение за италианския тим бе дело на Иличич още в 12-ата минута.

Италианците затвърдиха слабата си форма като домакин в Шампионска лига, въпреки че играха много силно. Те имат само 1 победа в последните си 7 мача у дома. Юнайтед пък е непобеден във вече 6 мача като гост на италиански отбори в най-престижния европейски клубен турнир.

СЪСТАВИ

Наставникът на Юнайтед Оле Гунар Солскяер отново залага на схема с 3-ма централни защитници и двама нападатели, което му донесе успех срещу Тотнъм. Този път обаче Баи играе вместо Линдельоф, а Рашфорд вместо Кавани.

Аталанта: Мусо, Маеле, Паломино, Демирал, Запакоста, Купмайнерс, Пашалич, Фройлер, Де Роон, Иличич, Сапата

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Баи, Магуайър, Варан, Уан-Бисака, Мактоминей, Погба, Фернандеш, Рашфорд, Роналдо

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с първи точен удар още в 17-ата секунда. Той бе дело на Кристиано Роналдо, но попадна право в Мусо и не го затрудни по никакъв начин.

В 5-ата минута Мактоминей опита изстрел от наказателното поле, но той се отклони в противников футболист. Така траекторията на топката се промени напълно и излъга вратаря на Аталанта, който просто изгледа как топката бавно се запъти в десния страничен стълб и се отби в него.

12' - 1:0! Домакините поведоха с първото си по-сериозно положение. Сапата получи отляво и подаде отлично към Иличич, който от средна дистанция стреля силно по земя, а Де Хеа не успя да улови топката и тя мина под него. Сериозна грешка за испанския страж, довела го попадението.

В 31-ата минута Погба се засуети пред наказателното си поле, след което опитът му за подаване бе пресечен. Това осигури отлична позиция за Сапата, който от непосредствена дистанция опита удар, но той бе блокиран от Ерик Баи, хвърлил се на шпагат. Домакините имаха претенции за игра с ръка и дузпа, но след преглед на ситуацията с ВАР те не бяха потвърдени.

45+1' - 1:1! Перфектна отборна атака на "червените дяволи", която завърши с отлично подаване с пета на Бруно Фернандеш в наказателното поле към Роналдо, който пое топката и с второто си докосване без да се бави от непосредствена дистанция нямаше проблем да изравни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

56' - 2:1! Сапата бе изведен зад противниковата отбрана, напредна мощно, справи се с Магуайър и в последния момент стреля от непосредствена дистанция и преодоля Де Хеа. Голът бе преразглеждан немалко време заради засада, която първо бе отсъдена, но след това отменена от ВАР.

В следващите минути "червените дяволи" не само, че не стигнаха до чисти голови положения, с които отново да изравнят, но и дори не успяваха да осъществят по-сериозен и ползотворен натиск върху италианския си опонент.

В 79-ата минута Аталанта можеше да удвои аванса си, след като Запакоста центрира отдясно към Сапата, който успя да стреля с глава, но ударът му мина с малко над напречната греда.

90+1' - 2:2! Роналдо отново вкара за Юнайтед. Той получи топка на границата на наказателното поле и стреля изключително силно и прецизно, пращайки я точно в долния десен ъгъл на вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Съвсем наскоро двата тима отново играха един срещу друг, но на "Олд Трафорд". Там Аталанта изигра повече от добър мач, но си тръгна с празни ръце. Италианците дори водеха с 2:0 на полувремето, но след това допуснаха да бъдат обърнати и загубиха с 2:3 в спиращо дъха зрелище.

Само 3 точки разделят първия от последния в групата (съответно Юнайтед с 6 пункта и Йънг Бойс с 3), като Аталанта и Виляреал са с по 4 пункта. Така "богинята", която е записвала по един от всички възможни резултати до момента (победа, равен, загуба), има съвсем реални шансове да атакува първите две места.

Италианците обаче имат само 1 победа в последните си 6 мача като домакин в Шампионска лига (+ 2 равенства и 3 загуби), въпреки че 2 от пораженията бяха зрелища с ПСЖ и Реал Мадрид. Все пак те бяха непобедени в първите си два европейски мача като домакин срещу английски опоненти (1 победа и 1 равенство), но това бе прекратено, когато Ливърпул ги прегази с 5:0 преди точно година.

Юнайтед също допусна подобно поражение от този съперник съвсем наскоро. То още тормози привържениците и почти уволни мениджъра Оле Гунар Солскяер. В Шампионска лига обаче той е в сравнително добра позиция и неговият тим е лидер, въпреки че шокиращо се издъни още в дебютния си мач за сезона срещу Йънг Бойс.

Обнадеждаващо за английския тим е и че са непобедени в 5 мача като гост в Шампионска лига срещу италиански опоненти в тяхната родина (записвайки 3 победи и 2 равенства). Освен това във всеки от тях те не са губили не почивката (водили са 2 пъти и 3 пъти са били наравно).

Това може да се окаже много важен фактор, тъй като в последните 4 гостувания в Шампионска лига за Юнайтед мачовете са били решавани от само един гол разлика.

Дуван Сапата вкарва голове през първото полувреме на всеки от последните 2 шампионатни мача за своя тим, докато Роналдо, който вкара и асистира срещу Тотнъм, е реализирал във всеки от мачовете на Юнайтед до момента в Шампионска лига през кампанията - в два от случаите това се случваше след 80-ата минута.

Неслучайно има и средно по един гол на мач след 80-ата минута из всички 6 срещи до момента в група F.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички