И кажете после, че има нещо по-силно от мъжката любов


И кажете после, че има нещо по-силно от мъжката любов
Снимка: Gulliver/GettyImages

2812 0

Тимът на Ювентус се класира сред най-добрите осем в Шампионска лига, след като се наложи над Тотнъм в двата мача от 1/8-финалите на турнира. В първата среща лондонският тим стигна до голямо предимство, завършвайки 2:2 на "Ювентус Стейдиъм". В ответния двубой на "Уембли" "шпорите" поведоха с 1:0 през първата част, но допуснаха обрат през вторите 45' и така "бианконерите" ликуваха след последния съдийски сигнал.

В мача между двата тима на "Уембли" Гонсало Игуаин и Пауло Дибала, които не бяха напълно възстановени от контузии, но започнаха като титуляри, вкараха по едно попадение в рамките на 180 секунди между 64' и 67'. Това бяха и имената на футболисти, които първо обиколиха медиите след края на срещата, като бяха обявени за герои в Италия.

На заден план за кратко обаче остана една от най-силните черти на Юве. Защитата. Каква защита само! Капитанът Джанлуиджи Буфон за пореден път поведе отбраната пред себе си към голяма и важна победа. Диригентът на тази линия за пореден път показа разбирателството си с Джорджо Киелини и Андреа Бардзали. Да, Леонардо Бонучи не е част от тази страховита защита, която в последните сезони успя да спре грандовете Барселона и Реал Мадрид и стигна до два финала в последните три участия на най-комерсиалния футболен турнир, Към момента обаче по никакъв начин не личи липсата му да се отразява на отбора по фатален начин.

В заключителните минути на срещата си пролича най-силната връзка, която футболът в последните години е виждал. Не само връзка между вратар и защитник! Не! Това е много по-силна връзка, връзка, която е може би равна на братската, тази между Джиджи Буфон и Джорджо Киелини. Една истинска мъжка любов.

В 77' правещият страхотен мач Хюн Мин Сон проби от ляво и опита подаване към нахлуващия на скорост Хари Кейн. Там на място за пореден път бе централният защитник, който с идеално премерен шпагат изби топката току пред крака на английския таран. В радостта си двамата с Буфон се хванаха почти за гушите, като в продължение на няколко секунди си крещяха в лицата. Крещяха си от кеф, който е по-голям дори от този между двама нападатели след отбелязан гол.

Във втората минута от продължението на мача се стигна до поредна изява на истинска радост между двамата. Киърън Трипиър бе в наказателното поле и подаде по земя към вратарското наказателно поле, но капитанът на Ювентус внимаваше и придвидливо изпревари случващото се на терена, за да улови кълбото. В знак на радост Киелини му вкара няколко прави удара в ребрата, за да поздрави колегата си. 

Италианските тимове са известни с това, че когато решат, са непробиваеми в защита. Тази теза се доказа за n-ти път и на "Уембли", когато Ювентус взе своето 20' преди края на срещата, а след това сърцатата игра в защита не позволи на острите атаки на Тотнъм да завършат с гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички