Гюндоган: Последните години отпаднахме от Шампионска лига по трагичен начин


Гюндоган: Последните години отпаднахме от Шампионска лига по трагичен начин
Снимка: Getty Images/Guliver

1590 0

Капитанът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган направи любопитен коментар преди втория кръг от груповата фаза на Шампионска лига. Той определи като "трагедия" факта, че тимът още не е триумфирал в надпреварата.

"През последните няколко години отпадаме нелепо. Може би можем да определим тези събития като трагични, но не трябва да съжаляваме за нищо. Мисля обаче, че най-важното нещо, което научихме е, че границата за допускане на грешки е толкова малка, че всяка една точност се наказва. Дали ще бъде на четвъртфиналите, на полуфиналите или на финала - нямаш право на грешки.

Винаги е хубаво да придобиваш опит. Да играем на финала беше невероятно, без значение, че загубихме. Ние винаги се учим от загубите. Всичко, което трябва да направим, е да се опитаме да достигнем до максимума", заяви германецът.

През последните няколко кампании възпитаниците на Пеп Гуардиола осъществиха доминация във Висшата лига, печелейки надпреварата четири пъти за пет сезона, но междувременно така и не съумяват да постигнат нещо грандиозно в Европа.

Миналата година Манчестър Сити се размина с финала в Шампионската лига, след като изпусна два гола аванс след 90-тата минута в реванша от полуфиналите с Реал Мадрид. Преди това "гражданите" загубиха и финал от Челси. 

В сряда "небесносините" приемат Борусия Дортмунд във втория си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Възпитаниците на Гуардиола стартираха турнира с успех с 4:0 над Севиля като гост.

Проследете НА ЖИВО днешните срещи от Шампионска лига!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички