Гуардиола срещу Тухел: Директните сблъсъци между тях преди големия финал в Шампионска лига


Гуардиола срещу Тухел: Директните сблъсъци между тях преди големия финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1433 0

Тазгодишният финал в най-престижния европейски клубен турнир по футбол Шампионска лига ще е изцяло английски, след като един срещу друг се изправят Манчестър Сити и Челси. Двата отбора се познават отлично, а освен всичко друго са водени от мениджъри, които имат своята история.

Пеп Гуардиола и Томас Тухел започват своето съперничество още от Германия, където испанецът води силния състав на Байерн Мюнхен, докато немският му колега първо е начело на Майнц 05, а след това на Борусия Дортмунд. В Германия те имат 5 сблъсъка помежду си, а откакто Тухел замени Франк Лампард в Челси, те играха още на два пъти. А ето какво се случи във всеки от мачовете им:

1. Байерн Мюнхен - Майнц 05 4:1 (19.10.2013 г.)

Гуардиола бе още в началото на престоя си, а очаквано баварската машина нямаше проблеми срещу по-непретенциозния си съперник.

2. Майнц 05 - Байерн Мюнхен 0:2 (22.03.2014 г.)

Това бе един от последните мачове на Тухел в Майнц, след като напусна в края на сезона. До 82-рата минута резултатът бе равен, но след това Байерн отбеляза две бързи попадения.

3. Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 5:1 (04.10.2015 г.)

Тухел бе заменил Клоп начело на Дортмунд, но тогава грандът от Мюнхен записа една от най-убедителните си победи в съперничеството с Борусия от близките години.

4. Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:0 (05.03.2016 г.)

В този двубой дойде и първата точка за Тухел срещу Гуардиола, първият случай, в който немският наставник не губи от испанеца.

5. Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 0:0, 4:3 след дузпи (21.05.2016 г.)

Третата среща между грандовете за онзи сезон завърши като предишната - без голове. Тя бе финал за Купата на Германия, а в крайна сметка Байерн взе златото след дузпи.

6. Челси - Манчестър Сити 1:0 (17.04.2021 г.)

След над 5-годишно прекъсване съперничеството между Тухел и Гуардиола се поднови в Англия. Двамата се изправиха на полуфиналите за ФА Къп, където немският специалист взе минимален успех.

7. Манчестър Сити - Челси 1:2 (08.05.2021 г.)

Германецът спечели и втория дуел срещу испанеца в английските тимове и има 100%-ова успеваемост на Острова. Това дава надежди на Челси и за финала в Шампионска лига, но е ясно, че мачът там е със съвсем различен заряд и залог от двата, спечелени от Тухел.

А колко струват скъпарските състави на Манчестър Сити и Челси преди финала в Шампионска лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички