Гуардиола обясни дали загубите от Челси ще се отразят на Сити за финала в Шампионска лига


Гуардиола обясни дали загубите от Челси ще се отразят на Сити за финала в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1319 0

Финалът в Шампионска лига през този сезон е между английските грандове Манчестър Сити и Челси и ще се състои на 29 май. Двата тима се изправиха на два пъти в последните седмици един срещу друг, а краен победител излизаха "сините" от Лондон. Момчетата на Томас Тухел отстраниха "гражданите" от ФА Къп на полуфинал на 17 април след победа с 1:0, а преди дни (08.05) ги обърнаха и спечелиха с 2:1 във Висшата лига. 

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обаче вярва, че тези двубои няма да повлияят на финала в Шампионска лига, за който неговият отбор ще е пределно мотивиран и подготвен. Освен това испанецът сподели, че към момента фокусът е върху Висшата лига, защото отборът още не е шампион.

"Срещу Челси дадохме най-доброто от себе си, за да спечелим. Имахме своите шансове, за съжаление не се получи поради различни причини. Сега ще се подготвим психически в следващите 1-2 дни, за да се изправим срещу Нюкасъл. Ще анализираме и ще опитаме да спечелим мача.

Почти сигурен съм, че за финала в Шампионска лига ще сме готови да се борим и да изиграем възможно най-добрия мач, на който сме способни. ФА Къп и Купата на Лигата приключиха, трябва да се фокусираме върху Висшата лига. Все още ни трябват точките, за да сме шампиони. Дотогава шампион е Ливърпул" - заяви Гуардиола.

А защо Серхио Агуеро се извини на феновете и клуба след мача с Челси (ВИДЕО)?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички