Челси обърна Манчестър Сити и направи сериозна крачка към топ 4 във Висшата лига


Челси обърна Манчестър Сити и направи сериозна крачка към топ 4 във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4335 0

Манчестър Сити загуби домакинството си на Челси с 1:2 след късен обрат в двубой от 35-тия кръг на Висшата лига. "Гражданите" ще трябва да почакат преди да вдигнат титлата в Англия, докато лондончани направиха сериозна стъпка в борбата за топ 4.

Двубоят е генерална репетиция за финала в Шампионска лига, където двата отбора ще спорят за трофея. Челси показа дисциплинирана игра, но в края на първата част се пропука, допускайки гол на Рахим Стърлинг, а малко по-късно правейки дузпа. За техен късмет Серхио Агуеро я пропиля с лека ръка.

През втората част "сините" значително подобриха играта си. Хаким Зиеш изравни в 63-ата минута, а в 81' гол на Хъдсън-Одой бе отменен заради тънка засада. В 88-ата минута "гражданите" имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Стърлинг, но съдията не видя основания. В продължението пък Челси отмъкна победата с гол на Маркос Алонсо.

Победата доближи Челси до голямата цел - класиране в топ 4. "Сините" са трети с 64 точки - с една повече от четвъртия Лестър. Манчестър Сити е първи с 80 пункта - с 13 повече от Манчестър Юнайтед, и ще трябва да почака още малко преди да вдигне титлата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В осмата минута Бенжамен Менди се озова на стрелкова позиция, но ударът му профуча на сантиметри от гредата. В следващите минути двата отбора показаха дисциплинирана игра и се надиграваха тактически. В 32' Тимо Вернер прати топката в мрежата на Сити, но голът бе отменен заради засада. Три минути по-късно Едуар Менди спаси много опасен удар на Рахим Стърлинг.

В края на първата част Челси рухна. Габриел Жезус успя да се пребори с Кристенсен и да нахлуе в наказателното поле. Бразилецът подаде към Агуеро, който не успя да овладее, но Рахим Стърлинг бе точно зад него и успя да вкара - 1:0! Малко по-късно Жезус бе фаулиран от Гилмор в наказателното поле, а Сити получи дузпа. Агуеро застана зад бялата точка, но направи неуспешен опит за "паненка", като Менди спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 63-ата минута Челси изравни резултата. Родри изгуби топка в средата на терена, след което "сините" подхванаха бърза контраатака. Възпитаниците на Томас Тухел разиграха добре топката, която в крайна сметка се озова в краката на Хаким Зиеш на границата на наказателното поле. Последва плътен удар към долния ъгъл на вратата, който не остави шансове на Едерсон - 1:1!

В 73-ата минута Рийс Джеймс показа страхотна игра по десния фланг, където елиминира с лекота Бенжамен Менди, след което центрира остро в наказателното поле. Подаването му премина успоредно на голлинията, но сантиметри разделиха Тимо Вернер от това да засече топката в мрежата на "гражданите".

В 81-вата минута Челси организира бърза контраатака, която завърши с подаване на Рийс Джеймс към Калъм Хъдсън-Одой, който прати топката в мрежата, но попадението му бе отменено заради тънка засада. В 88' Рахим Стърлинг падна в наказателното поле след съприкосновение с Курт Зума, но главният арбитър прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа.

Късно в добавеното продължение на мача Челси отмъкна победата. Тимо Вернер проби в наказателното поле и върна топката към Маркос Алонсо, който направи достатъчно, за да вкара в мрежата на "небесносините" - 1:2!

ПРЕДИ МАЧА

"Гражданите" можеха да си осигурят титлата още в предишния кръг, но срещата на градския съперник Манчестър Юнайтед с Ливърпул беше отложена поради протестите на феновете на "червените дяволи". Сити има 5 поредни победи и влиза като фаворит в двубоя с Челси.

Момчетата на Томас Тухел ще се опитат да задържат четвъртото място в таблицата, за да гарантират участието си в най-комерсиалния клубен турнир и през следващия сезон. И двата тима почти нямат кадрови проблеми, като единствените отсъстващи са защитникът на Сити Джон Стоунс и халфът на Челси Матео Ковачич.

Челси отстрани Манчестър Сити от битката за ФА Къп, като в последните пет сблъсъка помежду си двата тима са си разменили по две победи.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Аке, Менди, Родри, Торес, Стърлинг, Агуеро, Жезус

Челси: Менди, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Джеймс, Алонсо, Канте, Гилмор, Зиеш, Вернер, Пулишич

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички