Изненада: Григор Димитров със "странно високи" шансове за титлата във Виена - въпреки това му е "спукана работата"


Изненада: Григор Димитров със "странно високи" шансове за титлата във Виена - въпреки това му е "спукана работата"
Снимка: Getty Images

11763 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще опита да продължи страхотното си представяне от последните седмици, че дори и месеци. Краят на сезона е съвсем близо, а един от последните турнири, в които 32-годишният българин ще вземе участие, е този във Виена. Надпреварата е част от сериите ATP 500.

Григор Димитров сред топ фаворитите във Виена

Страхотната му форма го поставя сред фаворитите според специалисти и анализатори. Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet. Той получава доста високи шансове, въпреки че дори не е сред поставените. За съжаление, Гришо имаше малшанса да получи и доста тежък жребий, който му отреди тежки сблъсъци от самия старт.

След последното обновяване на световната ранглиста Димитров вече е номер 17. На 1/16-финалите ще се изправи срещу 22-рия в света Лоренцо Музети, който, трябва да отбележим, далеч не е в най-добрата си форма. Италианецът е спечелил едва три от последните си девет мача и не е изненада, че коефициентът за това той да триумфира с титлата във Виена е 60,00.

Големият фаворит за трофея е Даниил Медведев. Руснакът е трети в света и лидер в основната схема при отсъствието на Новак Джокович и Карлос Алкарас. Малшансът за Григор обаче е, че по всяка вероятност именно Медведев ще е следващият му съперник, ако се справи с Музети. Руснакът среща Артур Филс и би било същинска сензация, ако не го отстрани. Ставката пък да спечели титлата в е 3,60.

Все пак трябва да отбележим, че само още четирима тенисисти имат поне на хартия по-добри шансове от Димитров за титлата. Това може да се определи като изненада, предвид факта, че всъщност Григор дори не е сред 8-те поставени. Коефициентът на efbet за това 32-годишния хасковлията да спечели първа титла от години насам и това да се случи в австрийския град е 14,00.

Кои са с по-добри шансове от Гришо освен Медведев?

Кои обаче са останалите, които поне на хартия имат по-добри шансове за успех? Двама от тях го спряха на последните му два турнира - съответно в Пекин и в Шанхай. Става въпрос за Яник Синер и Андрей Рубльов. Друг е Александър Зверев, който е най-трудният съперник за Григор през 2023-та година. Бъларинът губи цели четири мача от него през сезона. Стефанос Циципас пък е също с по-добри шансове, макар и не с такава разлика.

Ето коефициентите на efbet за топ 10 на фаворитите във Виена:

  • Даниил Медведев - 3,60;
  • Яник Синер - 5,20;
  • Александър Зверев - 6,80;
  • Андрей Рубльов - 8,00;
  • Стефанос Циципас - 11,00;
  • Григор Димитров - 14,00;
  • Томи Пол - 18,00;
  • Франсис Тиафо - 20,00;
  • Роман Сафиулин - 20,00;
  • Гаел Монфис - 22,00.

*Коефициентите са взети от преди старта на първия кръг!

*Коефициентите за победител в турнира на сингъл не са налични в букмейкъра (водят се "блокирани"), докато се състоят мачовете на сингъл.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички