Голям сблъсък и треньорски дуел откриват 1/4-финалите в Шампионска лига


Голям сблъсък и треньорски дуел откриват 1/4-финалите в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1712 0

Настъпи моментът и за 1/4-финалите в Шампионска лига! Манчестър Сити и Байерн Мюнхен е първият голям мач от тази фаза на турнира, като стартира от 22:00 часа българско време. По същото време Бенфика посреща Интер.

Формата на двата отбора

Пеп Гуардиола се завръща в Мюнхен. Седем години, след като напусна отбора, испанският специалист ще изведе Манчестър Сити срещу бившия си клуб. С баварците Гуардиола игра три полуфинала в турнира на богатите, но така и не достигна до заветния финал, след като все испанци препречваха пътя му.

"Гражданите" загряха за сблъсъка с баварския колос, печелейки убедително при визитата на Саутхемптън с 4:1 във Висшата лига, а Ерлинг Холанд се завърна след контузия с две попадения в мрежата на „светците“. Той добре познава немския тим, след като преди да акостира на "Етихад" защитаваше цветовете на Борусия Дортмунд в Бундеслигата.

Байерн също постигна победа за първенство преди срещата във вторник, побеждавайки Фрайбург с 1:0 като гост. И двата отбора се борят за титлите във вътрешните си шампионати, като ще се опитат да нанесат първи удар в сблъсъка помежду им в турнира на богатите.

"Необходимо е много. Опитваме да спечелим срещу елитен клуб като Байерн Мюнхен. Трябва да си го заслужиш, това ще опитаме. Въпросът (бел. ред. за неспечелването на Шампионска лига) дойде преди 6-7 години. Идва всеки сезон. Опитваме през всяка кампания, но има отбори, които срещаш и които също са добри", заяви Гуардиола преди двубоя, където ще се срещне с бившия мениджър на Челси - Томас Тухел.

За Байерн пропуска двубоя нападателят на Максим Чупо-Мотинг ще пропусне първия мач на тима от четвъртфиналите на Шампионска лига срещу Манчестър Сити, съобщиха от пресслужбата на отбора. 34-годишният камерунец има проблеми с коляното.

Първият италиански отбор излиза на сцената


В същото време Бенфика приема Интер, като жребият за 1/4-финалите определи интересна половина, в която са трите италиански отбора, достигнали до тази фаза, наред с Милан и Наполи, които ще играят в сряда.

Бенфика отстъпи на Порто с 1:2 у дома в последния кръг на португалската Примейра лига, но въпреки това има седем точки аванс пред „драконите“. Интер допусна късен изравнителен гол при гостуването си на Салернитана в Серия А, като продължава да води ожесточена битка за място в топ 4 на класирането.

 Пълна програма за 1/4-финалите в ШЛ:

Вторник, 11 април

22:00, Бенфика – Интер

22:00, Манчестър Сити – Байерн Мюнхен

Сряда, 12 април

22:00, Реал Мадрид – Челси

22:00, Милан – Наполи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички