Голеада реши последния участник в 1/8-финалите на Шампионска лига


Голеада реши последния участник в 1/8-финалите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1421 0

Виляреал е последният участник в осминафиналите на Шампионска лига, след като току-що победи Аталанта в последния мач от групите на най-силния европейски клубен турнир. Двубоят трябваше да се изиграе вчера, но бе отложен заради бурен снеговалеж в Бергамо.

В днешния сблъсък испанците поведоха доста уверено, като до 51-ата минута резултатът беше 3:0 в тяхна полза. Резултатът бе открит от Арнаут Данджума още в третата минута, а в 42-ата Етиен Капу покачи на 2:0. Данджума се разписа за втори път в 51'. Италианците се върнаха в мача в 71-ата минута, когато Малиновский намали до 1:3, а 9 минути по-късно Дуван Сапата приближи своя тим до равенството.

Мачът получи 5 минути продължение, но те не стигнаха за шесто попадение в Бергамо. Така "жълтата подводница" завършва с 10 точки в групата и продължава участието си в турнира. Аталанта ще играе напролет в Лига Европа, като остана с 6 точки след тази фаза. Междувременно, три отбора завършиха груповата фаза в турнира на богатите с 6 победи в 6 мача - ето кои. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички