Гол като от приказките измъкна 10-има от Юве, Петев загуби дебюта си в ШЛ


Гол като от приказките измъкна 10-има от Юве, Петев загуби дебюта си в ШЛ

1262 0

Ивайло Петев загуби дебютния си мач в груповата фаза на Шампионска лига, след като неговият Динамо (Загреб) отстъпи с 0:1 като домакин на Севиля. Това бе именно първият двубой на българския наставник начело на Динамо в най-силния турнир, а и в самата му кариера до момента.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА

Единственото попадение в актива на андалусците реализира бившият ас на Арсенал и Манчестър Сити Самир Насри в 37-ата минута, но Севиля можеше да стигне и до по-изразителна победа, ако не бяха дежурните пропуски на офанзивните играчи.

Динамо така и не можа да се похвали с нещо смислено в атака, като остава без спечелена точка и без отбелязан гол до момента на последното място в група Н. Севиля е на второ място със 7, като лидерът Ювентус има същия актив, но с по-добра голова разлика. Олимпик (Лион) е трети с 3.

Френският гранд може да съжалява за позицията си, защото допусна нелепо поражение с 0:1 като домакин на Юве, а "бианконерите" играха с човек по-малко от 55-ата минута нататък. Марио Лемина - бившият играч на кръвния враг Олимпик (Марсилия) - бе изгонен за втори жълт картон.

Героят за Юве бе Джанлуиджи Буфон, който спаси дузпа в 35-ата минута, изпълнена от завърналия се в игра голмайстор Александър Лаказет. След почивката Буфон спаси още поне три чисти положения и съвсем отказа домакините в търсенето дори на равенство.

Въпреки че бяха с човек по-малко, играчите на Макс Алегри не се обезсърчиха и в 76-ата минута Хуан Куадрадо почти от нулев ъгъл прати неспасяема тупалка в мрежата на противника за скъпоценното 0:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички