Изпоконтузената селекция на Борусия укроти "лъвовете" в Лисабон


Изпоконтузената селекция на Борусия укроти "лъвовете" в Лисабон
Снимка: Guliver/GettyImages

1139 0

Борусия Дортмунд окупира върха на група F в Шампионска лига, след като "жълто-черните" стигнаха до труден успех над Спортинг в Лисабон с 2:1.

Купищата проблеми пред Томас Тухел доведоха до 3 поредни двубоя, в които неговият отбор не успяваше да победи, но въпреки това до почивката "жълто-черните" поведоха с 2:0 в Лисабон.

Още в 10' Пиер Емерик Обамеянг демонстрира великолепния си спринт и при извеждащо подаване навакса изоставане от почти 4 метра, задмина защитника, а след това с премерен удар успя да даде аванс на своите.

2 минути преди края на полувремето младкът Вайгъл направи страхотен пробив, при който мина покрай двама и с удар от дъгата на наказателното поле успя да направи 2:0 в полза на своите.

През второто полувреме Спортинг Лисабон натисна, но не можеше да генерира достатъчно положения. Все пак в 65' се стигна до попадение, когато при непряк свободен удар Бруно Сесар разстреля Бюрки.

Благодарение на 3-те точки Борусия поведе в класирането, като е с равен брой точки с Реал Мадрид - по 7. Възпитаниците на Томас Тухел обаче водят по голова разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички