Фактите, които говорят, че някой измежду Барселона и Байерн ще спечели Шампионска лига


Фактите, които говорят, че някой измежду Барселона и Байерн ще спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1457 0

Интересни неща говори статистиката за ситуацията в Шампионска лига през настоящия сезон. Например, за мача между Барселона и Наполи. Италианският клуб, например, е загубил всичките си мачове в осминафиналите на турнира, откакто участва в него. Любопитно е да се каже, че отборите, които досега бяха изхвърляли неаполитанци от надпреварата - Челси и Реал Мадрид, впоследствие печелят Шампионска лига. Това се случва през 2012 и 2017 година съответно.

Друг интересен факт е, че Барселона ще спори с Байерн Мюнхен в четвъртфиналите. Победителят се определя в един мач, който е на 14 август в Лисабон. Трите последни пъти, когато тези два гранда са се срещали в плейофите на най-силния европейски клубен турнир, победителят в тази двойка е печелил турнира.

Такъв беше случаят през 2009 година, когато каталунците елиминираха "баварците" в 1/4-финалите (4:0; 1:1), през 2013 г., когато германците разгромиха Барса в полуфиналите (4:0, 3:0) и през 2015 г., когато испанците се оказаха по-силни от Байерн в полуфиналите (3:0, 2:3). А заради кой тим преди 10 години Кристиано Роналдо отново не игра на 1/4-финал в Шампионска лига вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички