Едноокият Фирмино стъписа ПСЖ и донесе първа победа на Ливърпул в Шампионска лига (ВИДЕО)


Едноокият Фирмино стъписа ПСЖ и донесе първа победа на Ливърпул в Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9760 0

Отборът на Ливърпул записа първа победа за сезона в Шампионска лига. Играчите на Юрген Клоп спечелиха първото голямо дерби в своята група, след като трудно се наложиха над ПСЖ на своя "Анфийлд" с 3:2.

Срещата бе изпълнена с интересни моменти, като головете в английския град не липсваха. През първата част "червените" поведоха с 2:0 след попадения на Даниел Стъридж и Джеймс Милнър от дузпа преди Тома Мюние да върне едно попадение.

След почивката по нищо не личеше, че играчите на Томас Тухел ще стигнат до изравнително попадение, но това се случи 7' преди края. След грешка в изнасянето на топката, парижание се възползваха и Неймар иведе Килиан Мбапе с голяма доза късмет, а световният шампион с Франция с лекота преодоля Алисон за 2:2. Малко по-рано на терена се появи Роберто Фирмино, който замени Даниел Стъридж и тази смяна на Юрген Клоп се оказа решаваща. Бразилецът донесе първите три точки за новия сезон на тима си, след като се разписа след брилянтна солова акция в наказателното поле на гостите.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна шеметно двубоя и беше цяло чудо, че не поведе в първите 20 минути. Още при първата ситуация в мача "червените" можеха да отбележат, но ударът на Върджил Ван Дайк беше спасен от Ареола.

В 8' пък Джеймс Милнър получи пас на границата на наказатеното поле и стреля отлично в долния десен ъгъл, но отново френският страж съумя да избие топката. В 15' пък Джо Гомес стреля с глава след центриране от корнер, но топката не пожела да влезе във вратата, преминавайки на сантиметри в страни - ударно начало на домакините, но без резултат в тяхна полза.

В крайна сметка обаче натискът си каза думата. В 33' Арнолд центрира в наказателното поле, но Мане се размина с топката. Лявата зона на атака обаче беше оставена празна и Робертсън веднага центрира в пеналтерията и този път Стъридж засече с глава - 1:0 за домакините!

Само минута по-късно при корнер на ответната врата ПСЖ можеше да изравни. При заучено положение от корнер Неймар подаде по тревата за Мбапе, който се оказа сам на точката за дузпа. Той стреля, но топката мина с малко над вратата.

В 36' Мохамед Салах се понесе по дясното крило и сви към дъгата на наказателното поле. Там топката беше чукната в крака му и се озова във Вайналдум. Холандецът си я поведе отлично и беше спънат по глуповат начин от Бернат - дузпа за Ливърпул. Милнър прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на Ареола и Ливърпул нанесе втория си удар.

Само няколко минути по-късно ПСЖ успя да намали резултата. Ди Мария залъга играч в червено отляво на нападението и си освободи пространство за центриране. Той прати топката към Кавани, който леко докосна топката, а след рикошет се озова в Мюние. Той стреля от неудобна позиция и без подготовка, но право в долния ляв ъгъл - 2:1. При центрирането обаче Кавани беше в засада - момент, който не беше видян от съдийската бригада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна равностойно, преди да се стигне до 57'. Подаване към Стъридж се оказа по-дълго от необходимото, като английският футболист не успя да играе с топката, а Мохамед Салах я добута в опразнената врата. Попадението обаче бе отменено, след като 15-ката на мърсисайдци извърши грубо нарушение срещу стража на парижани.

Отново Даниел Стъридж се оказа в центъра на интересните събития, след като Трент Александър-Арнолд центрира в наказателното поле, а там нападателят на домакините игра с глава, но не успя да прибави нужната сила в удара си и Ареола улови спокойно.

В 82' от срещата Ливърпул можеше да стигне до трети гол, с който да реши всичко в срещата. Садио Мане направи пробив в наказателното поле, освободи се от Кимпембе елегантно и прекара топката между краката на Ареола, но кълбото излезе в аут.

Секунди по-късно Салах загуби при изнасянето и с голяма доза късмет топката премина от краката на Неймар в тези на Мбапе, като френският национал нямаше проблем да преодолее Алисон - 2:2.

В 87' Александър-Арнолд изпълни пряксвободен удар, който след рикошет в стената, се удари в сглобката на вратата. При контрата на ПСЖ Ван Дайк застана на правилното място при шут на Юлиан Дракслер и предотврати сигурен гол във вратата на своя тим.

В добавеното време на срещата златният коз на Юрген Клоп Роберто Фирмино даде отново аванс на своя тим. Бразилецът се възползва от поредна грешка в подаванията на парижани, на няколко пъти смени посоката, след като нахлу в наказателното поле, и с плътен удар по диагонала матира Ареола - 3:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Арнолд, Гомез, Ван Дайк, Робертсън, Хендерсън, Милнър, Вайналдум, Салах, Мане, Стъридж

ПСЖ: Ареола, Мюние, Силва, Кимпембе, Маркиньос , Бернат, Рабио, Ди Мария, Неймар, Кавани, Мбапе

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Един срещу друг се изправят два от най-класните отбори в Шампионска лига през този сезон, най-вече що се отнася до атакуваща мощ. Триото Фирмино - Салах - Мане беше най-резултатното в турнира през миналия сезон, докато Неймар - Кавани - Мбапе не успя да покаже най-доброто, на което е способно.

Началото на сезона беше изключително успешно и за двата отбора, като нито Ливърпул, нито ПСЖ имат загубена точка съответно във Висшата лига и Лига 1. Особено впечатление прави защитата на "червените", която е допуснала едва 2 гола от старта на сезона насам.

През уикенда английският гранд имаше тежък двубой срещу Тотнъм (2:1), докато Томас Тухел предпази голяма част от титулярите си, залагайки на повече резерви при победата с 4:0 над Сент Етиен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички