Дуел №36 между Лионел Меси и Кристиано Роналдо - какво показва статистиката?


Дуел №36 между Лионел Меси и Кристиано Роналдо - какво показва статистиката?
Снимка: Guliver/GettyImages

4969 0

Във вторник вечер в Шампионска лига феновете на футбола ще станат свидетели на дуел №36 между Лионел Меси и Кристиано Роналдо - голямото съперничество на нашето време, което се подновява след пауза от две години. Двамата не са се изправяли един срещу друг на терена за пръв път от 2018 година насам, след като този път и двамата са здрави и ще водят своите отбори (Барселона и Ювентус) в последен мач от груповата фаза на най-комерсиалния клубен турнир. 

Досега Лионел Меси и CR7 са изиграли 35 преки двубоя, в които предимството безспорно е за аржентинската суперзвезда. Той има 16 победи на своята сметка срещу 10 за португалеца, а в 9 случая отборите им са завършили наравно. От тези срещи само две са били със статут на приятелски (една между Барселона и Реал и една между Аржентина и Португалия). 

Интересно е съперничеството им в Шампионска лига, като в турнира двамата са изиграли 5 двубоя досега, а Кристиано Роналдо няма нито един гол срещу Барселона. Меси води с 2 победи срещу 1 за бившата суперзвезда на "белия балет". В Ла Лига доминацията на Ла Пулга е още по-сериозна - 10 победи срещу едва 4 за Роналдо, докато при головете съотношението е 12 срещу 9 в полза на аржентинеца. 

Единственият турнир, в който Роналдо има предимство, е Купата на Краля. В надпреварата Роналдо има 5 гола в 5 мача, докато Меси няма нито едно попадение. Победите са 2 срещу 1 в полза на Кристиано. 

Сблъсъкът между Барселона и Ювентус на "Камп Ноу" ще е първият мач на двамата един срещу друг, откакто Роналдо напусна Реал Мадрид през лятото на 2018 година. В първия сблъсък от груповата фаза, спечелен от Барса с 2:0 в Торино, Кристиано не игра заради заболяване от Covid-19. Португалецът има 11 гола на своята сметка на "Камп Ноу". 

Междувременно беше обявен отборът на 2020 година, като и Меси, и Роналдо са в състава

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички