Доскоро доставчик и аматьор, а вече "Месията" на Милан (ВИДЕО)


Доскоро доставчик и аматьор, а вече "Месията" на Милан (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2738 0

Милан съживи мечтити си за излизане от тежката група в Шампионска лига и ще се хвърли с всички сили в последния шести кръг от груповата фаза, когато се изправя срещу вече гарантиралия си първото място Ливърпул. "Росонерите" го сториха, въпреки че са далеч от най-добрата си форма в Европа.

А това възможно благодарение на изкования в последните минути успех над Атлетико (Мадрид). В герой за италианския гранд се превърна 30-годишният Жуниор Месиас, който всъщност дебютира в най-престижния европейски клубен турнир.

Щом реализира, той изпита огромна радост и сякаш не можеше да повярва, падайки на земята и сочейки към небето. Голът значеше толкова много за появилия се като резерва в 64-ата минута футболист. А това е разбираемо.

Той е извървял много дълъг път, за да стигне до този момент. Станал е професионален футболист едва на 27 години, а преди това е играл в аматьорските първенства на Италия, докато в същото време е имал друга работа, за да изхранва семейството си.

Работата му е била на доставчик. На 24 години той е доставял хладилници и домашни посуди в Торино. Той дори е отказвал да се присъедини към Казале Калчо заради това, че е трябвало да работи. През 2018 година вкарва първия си професионален гол, когато реализира за Гозано срещу Пиаченца.

След това прави трансфер в Кротоне и се представя на ниво при промоцията на отбора от Серия Б в Серия А, отбелязвайки шест гола през сезон 2019/20. Милан харесва това, което вижда от него в дебютната му кампания в елита на Италия и го взима под наем.

До момента има само три появи на терена, но това, което стори на "Уанда Метрополитано", със сигурност моментално се превърна във върха на кариерата му до момента и му отвори вратите към сърцата на феновете на "росонерите".

Чрез Месиас Милан смълча Мадрид и подчини пасивен Атлетико за безценен успех в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички