Доминацията на Аякс приключи: Ето футболистите, които ще напуснат клуба


Доминацията на Аякс приключи: Ето футболистите, които ще напуснат клуба
Снимка: Guliver/GettyImages

25041 0

Очакваният "разпад" на сензацията в Европа Аякс ще се осъществи през това лято. Въпреки надеждата, че "лъвовете" ще запазят ядрото си от футболисти, настроенията в Амстердам са, че след епопеята през 2019 година, рекордния брой отбелязани голове, дубъла в Холандия и полуфинала в Шампионска лига, трансферният пазар ще "разглоби" добре смазаната машина на Ерик Тен Хаг.

Първите двама напускащи със сигурност са Франки Де Йонг, който беше продаден на Барселона през зимата, и капитанът Матайс Де Лихт, който все още не е избрал следващия си отбор, но по всяка вероятност ще се присъедини към халфа в селекцията на Ернесто Валверде.

След парада по случай титлата на Аякс пък директорът Марк Овермарс разкри, че много от играчите искат да си тръгнат, начело с най-опитните в селекцията на Тен Хаг - Душан Тадич и Дейли Блинд.

"Тадич и Блинд искат да бъдат продадени. И двамата имат договори до 2020 година и при достатъчно добри оферти за тях е възможно да ги продадем", коментира Овермарс в интервю за „De Telegraaf“.

Междувременно стана ясно, че още двама от младите таланти искат на напуснат, но техни трансфери не са толкова сигурни, колкото на играчи като Де Лихт, Блинд и Тадич.

"Зиеш? Той ще напусне, когато в клуба постъпи подходяща оферта за него. И това ще се случи. Много клубове се интересуват от него. Обещахме му добър трансфер, когато той подписа с нас. Когато Давид Нерес седна на резервната скамейка за два месеца, адът се отвори. Не знам дали ще се разделим с него. Не може да продадем всички играчи. И към него има сериозен интерес, но ще напусне само при подходяща оферта, продължи той.

Все пак в отбора ще останат поне трима от редовните титуляри в Аякс. "Каспер Долберг не може само да разчита на таланта си. Той се намира на различна фаза в своята кариера. Ние искаме той да остане при нас и през следващия сезон. Онана и Талиафико ще останат в Аякс поне още една година", заяви Овермарс. Междувременно се оказа, че Манчестър Юнайтед и Ливърпул имат интерес към един и същ играч на Аякс (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички