Джанлуиджи Буфон защити наследника си Донарума и коментира ситуацията с Карим Бензема


Джанлуиджи Буфон защити наследника си Донарума и коментира ситуацията с Карим Бензема
Снимка: Getty Images

2669 0

Легендарният вратар на Италия и Ювентус Джанлуиджи Буфон защити своя наследник и адаш Донарума, който продължава да търпи критики заради грешката си при изравнителния гол на Реал Мадрид за 1:1 в сряда вечер.

В интервю за "Corriere dello Sport" ветеранът, който играе във втородивизионния Парма, заяви, че подобни грешки оказват благоприятен ефект и помагат за израстването на футболистите:

"Грешки като тази помагат за израстването на всеки футболист. Те са част от процеса на развитие и съм сигурен, че няма да имат негативно влияние, защото Донарума вече доказа силата си да превъзмогва трудни моменти".

"Той е твърде солиден, за да бъде засегнат от това. Донарума е един от най-добрите вратари в света. В топ 3 е заедно с Тибо Куртоа и Мануел Нойер", каза още 44-годишният Буфон, който след това коментира, че според него е трябвало да бъде отсъдено нарушение на Карим Бензема:

"Ако трябва да съм честен, в Италия това щеше да е нарушение. Евентуално след проверка със системата за видеоарбитраж. Като вратар, аз щях да съм бесен. От друга страна играчите на Реал щяха да са ядосани, ако реферът беше дал сигнал".

Вижте още: Дръзкото пророчество на Модрич, вдъхновило Реал за обрат над ПСЖ в Шампионска лига!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички