Динамо Загреб бутна Лудогорец към пропастта в Шампионска лига след 3-минутен кошмар в Разград


Динамо Загреб бутна Лудогорец към пропастта в Шампионска лига след 3-минутен кошмар в Разград
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

11832 0

Шампионът на България Лудогорец загуби от хърватския гранд Динамо Загреб с 1:2 като домакин в първи мач от третия квалификационен кръг в Шампионска лига. "Орлите" имаха кошмарен старт на двубоя на "Хювефарма Арена" в Разград, като след само девет минути игра вече изоставаха с два гола. Гол на Бърнард Текпетей обаче съхрани надеждите на разградчани за реванша в Загреб след седмица.

Лудогорец започна офанзивно срещата и рано-рано създаде шанс за гол, но в шестата минута тимът шокиращо изостана в резултата. Дезориентирани действия в отбрана позволиха на бранителя Дино Перич да отбележи гол за Динамо. Само три минути по-късно гостите стигнаха до второ попадение, след като вратарят Серджио Падт имаше лошия късмет да си отбележи автогол. 

Постепенно Лудогорец се успокои и започна да търси връщането си в двубоя. В средата на първата част "зелените" върнаха един гол чрез Бърнард Текпетей, който проби сам в наказателното поле, освободи си пространство за стрелба и реализира. В следващите минути Лудогорец превъзхождаше своя опонент, но трудно създаваше ситуации за гол.

През второто полувреме Лудогорец продължи да бъде по-активен и агресивен в офанзивен план, като на два пъти разградчани уцелиха греда. В началото на частта Рик Джонатан стреля мощно от границата на пеналтерията, а топката се отклони от гредата и се "разходи" по голлинията. По-късно Пиерос Сотириу уцели греда след удар с глава.

Въпреки създадените положения Лудогорец загуби срещата и ще се надява на победа като гост на Динамо в реванша, който е на 9 август (вторник). Ако отстрани Динамо, Лудогорец ще играе плейоф срещу един от тези два отбора.

РАЗВОЙ НА МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО ЗАГРЕБ

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само две минути игра Лудогорец създаде страхотен шанс за откриване на резултата. Каули Оливейра бе изведен по десния фланг, откъдето успя да върне топката в наказателното поле. Подаването му изведе Пиерос Сотириу на стрелкова позиция, а нападателят веднага нанесе удар, който обаче бе блокиран от бранител току преди голлинията.

В шестата минута обаче Лудогорец изостана в резултата след неориентирани действия в отбрана. Повдигната топка затрудни бранителите на "орлите", които не успяха да се преборят за нея и да я изчистят, а вместо това позволиха на противниковите играчи да разиграят. Дино Перич успя да нанесе удар от въздуха, за да вкара в мрежата на Серджио Падт - 0:1! 

Три минути по-късно кошмарът за "орлите" бе пълен - Динамо Загреб стигна до второ попадение, и то след автогол. Гостите развиха бърза контраатака през левия фланг, при която футболистите на Лудогорец отново се провалиха в действията си в отбрана. Играч на Динамо стигна до аутлинията и центрира остро успоредно на голлинията, а вратарят на "орлите" Серджио Падт подложи крак пред топката в опит да изчисти, но вместо това си отбеляза автогол - 0:2!

Малко след това Лудогорец имаше претенции, че играч на Динамо трябва да получи директен червен картон. Пиерос Сотириу бе напът да се измъкне зад отбраната на Динамо и да излезе сам срещу вратаря, но бе задържан с ръка от Дино Перич. Съдията обаче не отсъди дори нарушение за задържането, а пък ВАР не се намеси за потенциален червен картон за Перич, който бе последен в отбраната на Динамо.

В средата на първата част Лудогорец се върна в мача. Бърнард Текпетей нахлу в наказателното поле на Динамо през лявата зона. След това Текпетей потърси пространство за стрелба и нанесе мощен удар към близкия ъгъл, който не позволи на вратаря Ливакович да се намеси - 1:2!

В 29-ата минута Сисиньо показа отличен поглед върху играта, осигурявайки хитър пас за включилия се от задни позиции Каули Оливейра. Бразилецът имаше възможност да обстрелва вратата на гостите от много добра позиция, но бранител на Динамо успя да му попречи да вкара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Анте Шимунджа извърши двойна смяна в състава си, включително вратарска. Серджио Падт получи контузия в края на първата част и бе заменен от резервния страж Симон Слуга. Доминик Янков пък се появи на мястото на Каули Оливейра.

Малко след началото на второто полувреме Лудогорец за малко да стигне до гол, след като Рик Джонатан стреля мощно от границата на наказателното поле, а ударът му се отби от страничната греда и се разходи за момент по голлинията, преди да бъде уловена от стража Ливакович.

В средата на втората част Лудогорец пропиля две последователни положения за гол. Бърнард Текпетей успя да пробие добре по десния фланг и да подаде на отлична позиция за Пиерос Сотириу, който нанесе удар към вратата, но стражът на гостите спаси. Последва корнер, при който Доминик Янков постави топката на главата на Сотириу, а нападателят стреля в гредата.

В следващите минути Лудогорец продължи да бъде по-активен и да търси изравнителния гол, докато Динамо изчакваше своите шансове при контраатаки. Най-опасен за гостите бе влезлият като резерва Лука Менало, който в 72-ата минута бе оставен непокрит и стреля встрани. Десетина минути по-късно отново той бе изведен зад отбраната на Лудогорец, но завършващият му удар излетя над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Сисиньо, Пластун, Вердон, Недялков, Йорданов, Пьотровски, Каули, Текпетей, Сотириу, Джонатан

Динамо Загреб: Ливакович, Любичич, Перич, Лауритсен, С. Ристовски, Иванушец, Адеми, Мисич, Батурина, Оршич, Дръмич

ПРЕДИ СРЕЩАТА ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО ЗАГРЕБ

За поредна година хегемонът в българския футбол Лудогорец се устремява към най-голямата си цел - влизане в групите на най-силния европейски клубен турнир Шампионска лига. Две "препятствия" делят разградчани от постигане на заветната цел, а първото се казва Динамо Загреб.

Макар и не с безупречна игра, Лудогорец преодоля първите две квалификационни фази сравнително лесно, отстранявайки шампиона на Черна гора Сутиеска и шампиона на Ирландия Шамрок Роувърс. За да стигнат до плейофите в Шампионска лига, "орлите" трябва да отстранят и шампиона на Хърватия Динамо.

Тимът от Загреб e абсолютен хегемон в страната си, но също не показа най-добрия си футбол на старта на квалификациите в турнира, отстранявайки трудно северномакедонския Шкупи. Междувременно Лудогорец научи и потенциалния си съперник в плейофите, ако отстрани Динамо Загреб.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО ЗАГРЕБ!

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО ЗАГРЕБ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички