Съставът на Ливърпул е далеч по-скъп от този на Реал, но топ 3 на играчите категорично е за "кралете"


Съставът на Ливърпул е далеч по-скъп от този на Реал, но топ 3 на играчите категорично е за "кралете"
Снимка: Getty Images

1981 0

Ливърпул срещу 13-кратния носител на трофея Реал Мадрид несъмнено е гвоздеят от осминафиналната фаза в Шампионска лига. Още повече предвид великата история на двата клуба и разбира се, факта, че това бе миналогодишният финал.

"Кралския клуб" е ранявал твърде много мърсисайдци в последните години - два спечелени от "белите" финала срещу Юрген Клоп и компания, както и сблъсък на 1/4-финалите през 2021-ва година.

Винисиус е най-скъпият измежду всички играчи на Ливърпул и Реал

Сега и двата отбора не са в най-добрата си форма, като това важи особено за Ливърпул. Реал обаче ще е без Тони Кроос и Орелиен Чуамени в халфовата линия. Именно французинът е един от тримата най-скъпи футболисти на Реал, като е оценен на 90 милиона евро от специализирания сайт transfermarkt.

Единствено Федерико Валверде (100 милиона евро) и Винисиус Жуниор (120) са по-високо оценени. Родриго е четвърти в своеобразното подреждане (80), а Тибо Куртоа и Едер Милитао допълват топ 5 (всеки по 60).

Прави впечатление, че в Ливърпул нито топ 3, нито топ 5 се доближава като цена до тези на "кралския клуб". Там с най-висока цена според transfermarkt е Мохамед Салах - 80 милиона евро. След него са Луис Диас (75), Трент Александър-Арнолд (70), Дарвин Нунес (70) и Коди Гакпо (60).

И въпреки това - селекцията на Юрген Клоп е на обща стойност с близо 100 милиона евро повече - 931 за мърсисайдци и 894 за мадридчани. Разбира се, на терена това не оказва никакво влияние. Мачът между двата отбора е във вторник, 21-ви февруари, от 22:00 часа българско време. Ще можете да следите Ливърпул - Реал Мадрид НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички