Финалист от миналогодишната Шампионска лига се забърка в черно тото


Финалист от миналогодишната Шампионска лига се забърка в черно тото
Снимка: Getty Images/Guliver

2942 0

Бившият краен защитник на Тотнъм Киърън Трипиър е изправен пред обвинение в злоупотреба от Футболната асоциация на Англия, след като нарушил правилата за залагане, обявиха от ФА. От изявлението не става напълно ясно какво е точното нарушение, но то се е случило през юли 2019-а, около периода, в който Трипиър се присъедини към Атлетико Мадрид за сумата от 20 млн. паунда.

Бранителят, който игра за Тотнъм във финала на Шампионска лига срещу Ливърпул през 2019-а, разполага с време до 18 май, за да обжалва решението. Правилото, за което се твърди, че Трипиър е нарушил, гласи, че участник няма право да осигурява информация, свързана с футбол, на който и да е друг човек, която е придобита заради своята позиция в играта и която не е публично налична по онова време.

За подобно нарушение бе санкциониран друга бивша звезда от Висшата лига - бившият нападател на Ливърпул Даниел Стъридж. През 2018-а англичанинът е накарал брат си да заложи за това, че ще премине в Севиля. "Прогнозата" му очевидно не се оказа печеливша, след като нападателят премина в турския Трабзонспор. Заради това си провинение Стъридж получи солена глоба и бе изхвърлен от футбола (подробности вижте тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички