Четири гола не стигнаха на ПСЖ! Драма, две дузпи и 7 гола класираха Барселона за 1/4-финалите (ВИДЕО)


Четири гола не стигнаха на ПСЖ! Драма, две дузпи и 7 гола класираха Барселона за 1/4-финалите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5644 0

Барселона написа история в турнира Шампионска лига. Барселона направи немислимото и прескочи 1/8-финалите на турнира, след като бе загубил първата среща от ПСЖ с 4:0. Барселона победи ПСЖ със зрелищното 6:1 и се класира сред най-добрите 8 в турнира.

Дни преди срещата треньорът на каталунците каза: Ако те ни вкарат 4 гола, значи ние можем да им вкараме 6. И точно това се случи тази вечер. 

Още през първата част 5-кратните шампиони в турнира поведоха с 2:0, но драмата бе запазена за втората част. Меси реализира от дузпа, а след това Единсон Кавани вкара така важния гол за ПСЖ за 3:1. И когати всички си мислиха, че това е краят за Барса, испанците направиха невъзможното. Неймар се превърна в герой за своите след като им върна мечтата за класиране напред. Бразилецът първо вкара от пряк свободен удар, а след това вкара и втора отсъдена дузпа за 5:1. В продължението на мача резервата Сержи Роберто се измъкна в наказателното поле и вкара така важния шести гол, който класира тима му напред в турнира.

Срещата започна по невероятен начин за домакините и след само 4' игра Луис Суарес откри резултата. Уругваецът се възползва добре от неразбирателство в защитата на ПСЖ и с глава откри - 1:0.

В 10' играчите на ПСЖ стигнаха до първа по-бърза атака, като Юлиан Дракслер проби от ляво и реши да центрира, но Хавиер Масчерано легна пред топката и я докосна с ръка. Последваха претенции за дузпа, които основателно не бяха уважени.

В 14' Дракслер бе маркиран в жълто, след като спъна Лионел Меси фронтално срещу вратата на около 2-3 метра от дъгата на наказателното поле. Зад топката застана самият аржентинец, но ударът му премина на сантиметри над гредата на ПСЖ.

Неймар беше на косъм да донесе втори гол на тима си в 17'. Бразилецът получи на левия фланг, поколеба се дали да центрира, но вместо това шутира по диагонал, а кълбото премина на косъм от левия страничен стълб на Трап.

В 27' и Андрес Иниеста опита късмета си, но и неговият удар не намери очертанията на вратата на ПСЖ.

В 30' тимът на Унай Емери стигна до първа голова възможност, но Лукас Моура се полакоми и отдалеч стреля. Ударът му бе в средата на вратата, а Тер Щеген нямаше никакъв проблем да укроти кълбото.

6' преди почивката Лейвин Курзава си отбеляза автогол, за да направи резултата 2:0. Суарес изведе добре Иниеста в наказателното поле, където отново парижани направиха нелепа грешка в защита, първо Маркиньос, след това и френският бранител изчисти по начин, който вкара топката в собствената му мрежа.

В 49' се стигна до доста нелепа ситуация за тима на ПСЖ. Муние се подхлъзна в наказателното поле и като падна събори и Неймар и след консултация между съдиите се стигна до 11-метров наказателен удар. Меси очаквано застана зад вратата и с всичка сила прати топката в десния ъгъл на Трап.

В 52' като по чудо топката не се озова във вратата на Барселона. Муние нахлу от дясно и центрира към Единсон Кавани, чийто удар обаче срещна страничния стълб на Тер Щеген.

30' преди края на срещата Кавани направи това, което всички чакаха от него тази вечер. Курзава се реваншира за автогола, който си отбеляза, след като свали в наказателното поле към нападателя, който с кинжален удар матира Тер Щеген за 3:1.

Само 60 секунди по-късно Кавани бе изведен от Верати и потърси левия ъгъл, но стражът на Барса изби с крак и предотврати втори гол във вратата си.

Експлозивността на мача сякаш нямаше край. В 65' се стигна до поредно положение пред Трап, но Маркиньос се оказа на правилното място и изчисти от голлинията.

2 минути преди края на срещата Неймар върна надеждите на своите, като направи 4:1 след уникално изпълнение от пряк свободен удар. 

В добавеното време на срещата се стигна до нелепа дузпа, след като очевидно Луис Суарес падна твърде леко в наказателното поле след контакт с Маркиньос. При последвалия наказателен удар Неймар бе точен - 5:1.

Буквално минутка-две по-късно феновете на "Камп Ноу" видяха това, за което бяха дошли. Техните любимци се класираха за следващата фаза, след като Сержи Роберто се оказа най-съобразителен при центриране в наказателното поле и вкара за 6:1.

Преди мача

Отборът на Барселона се изправя пред едно от най-големите се препятствия през този сезон. Момчетата на Луис Енрике трябва да направят нещо, което до сега никой тим в Европа не е правил. Каталунците трябва да наваксат 4 гола пасив, след като бяха разбити в първата среща от френския шампион в Париж.

След тази злополучна среща за 5-кратните европейски шампиони тимът обаче тръгна нагоре, успя да заличи актива на Реал Мадрид в Ла Лига и в момента ги разделя една точка, въпреки че "белия балет" има мач по-малко.

Тимът на Пари Сен Жермен пък ще се опита да запази аванса си и да продължи към 1/4-финалите. В първата среща момчетата на Унай Емери изиграха може би най-добрия си мач в Европа от години насам, а днес трябва единствено да запазят аванса си, след като свършиха тежката работа в миналата среща.

Състави:

За домакините ще стартират Тер Щеген, Масчерано, Пике, Умтити, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Рафиня, Меси, Суарес, Неймар.

ПСЖ: Трап, Муние, Маркиньос, Тиаго Силва, Курзава, Верати, Рабио, Матюиди, Моура, Дракслер и Кавани.

Срещата между Барселона и ПСЖ може да гледате на живо на този линк.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички