Челси взе комфортен аванс срещу Порто в Шампионска лига и доближи 1/2-финалите


Челси взе комфортен аванс срещу Порто в Шампионска лига и доближи 1/2-финалите
Снимка: Getty Images/Guliver

3749 0

Челси спечели с 2:0 срещу Порто като символичен гост в първия двубой от четвъртфиналния сблъсък между двата отбора в Шампионска лига. По този начин "сините" от Лондон взеха отлична преднина преди реванша, който е след по-малко от седмица - във вторник, 13 април.

Точни за успеха бяха Мейсън Маунт, който демонстрира отлична техника и добър завършващ удар в 32-рата минута, както и Бен Чилуел, който се възползва от кошмарна грешка на Корона, отне му топката, излъга противниковия страж и вкара топката в опразнената врата. Това се случи само 5 минути преди края на редовното време на двубоя.

"Драконите" могат да съжаляват за това развитие, тъй като изиграха никак не лош двубой и имаха своите възможности за попадение. Индивидуалната грешка в края пък прави задачата им изключително тежка, тъй като при един допуснат гол в реванша, те ще имат нужда от цели четири.

СЪСТАВИ

Порто: Маркезин, Пепе, Диас, Урибе, Марега, Заиду, Груич, Корона, Манафа, Мбемба, Отавио

Челси: Менди, Азпиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Чилуел, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Вернер, Маунт, Хаверц

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ПОРТО - ЧЕЛСИ В ШАМПИОНСКА ЛИГА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

До средата на второто полувреме резултатът се запази непроменен, въпреки че първо "сините" в 47-ата, а след това на два пъти и "драконите" имаха отлични шансове. Двамата вратари бяха на висота, а нападателите имаха и малшанс в случаите.

85' - 0:2! Ужасяваща грешка на Корона, от която се възползва Бен Чилуел. Той открадна топката, напредна, излъга вратаря, след което бутна топката в опразнената врата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Челси бе отборът, който владееше топката с доста повече през първите 15 минути. Въпреки това, символичните домакини имаха два изстрела дотогава, докато гостите - нито един. При един от тях - в 12-ата минута, Урибе стреля много опасно от границата на наказателното поле, но топката мина с малко над напречната греда.

32' - 0:1! Мейсън Маунт овладя подаване по превъзходен начин, като се завъртя и се освободи от своята опека. След това той стреля силно по диагонала и по земя, а стражът Маркезин не успя да се намеси.

В 43-ата минута Пепе се извиси опасно и уцели с глава центриране от ъглов удар, но Менди демонстрира невероятна игра и успя да опази вратата си, изкарвайки топката в нов корнер. След неговото изпълнение не се стигна до друга опасност.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Порто си заслужи мястото сред най-добрите осем отбора на Стария континент, отстранявайки Ювентус на 1/8-финалите с общ резултат 4:4, но повече голове на чужд терен. Тимът на Серджио Консейсао е в серия от 3 поредни победи в първенството на Португалия. Аут за днешния мач с лондончани са халфът Серджо Оливейра и нападателя Мехди Тареми!

Челси също напълно заслужено се класира за тази фаза от турнира, след като в продължение на 180 минути успя да запази вратата си суха срещу Атлетико Мадрид на Чоло Симеоне и с общ резултат 3:0 си осигури мястото сред последните 8 в Шампионска лига. Откакто Томас Тухел пое "сините" те имат само една загуба, която обаче дойде преди броени дни - Челси загуби у дома си във Висшата лига от Уест Бромич с 2:5. Под въпрос за днешната битка е само Кристиан Пулишич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички