Учител срещу ученик: Реал Мадрид посреща Челси за трета поредна година в Шампионска лига


Учител срещу ученик: Реал Мадрид посреща Челси за трета поредна година в Шампионска лига
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

3514 0

Предстои още една вълнуваща вечер с марка Шампионска лига днес (12 април). Европейският шампион Реал Мадрид посреща Челси на "Сантяго Бернабеу" в мач от четвъртфиналите на най-комерсиалния европейски турнир. Двата тима се срещат за трета поредна година в надпреварата и мнозина вярват, че отново ще поднесат истинско зрелище.

Треньорският сблъсък: Учител срещу ученик

Безкрайно интересен ще бъде дуелът между двамата треньори Карло Анчелоти и Франк Лампард. Британският специалист игра под ръководството на Карлето в периода 2009-2011, когато италианецът ръководеше Челси, с който спечели ФА Къп и Висшата лига през сезон 2009/10.

Няколко години по-късно пък Лампард пое Челси и така се превърна в един от наследниците на Карлето в клуба. Съдбите на Лампард и Карлето се засякоха още веднъж, когато вторият се завърна на Острова и пое Евертън през 2019 година. Като треньори двамата са се изправяли един срещу друг 3 пъти, а Анчелоти е печелил в 2 от случаите.

През 2022 година Лампард за пореден път тръгна по стъпките на Анчелоти, като бе нает за мениджър на Евертън, но година по-късно бе освободен поради слаби и незадоволителни за "карамелите" резултати.

Моментната форма на Реал Мадрид и Челси

Домакините определено се намират в по-добрата форма от Челси. Реал може да се похвали с 3 победи и 2 загуби в последните си 5 мача във всички турнири с 14 отбелязани гола и едва 4 допуснати в тези срещи.

От другата страна стои Челси, който се намира в лоша форма. "Сините" са с едва един успех, 2 ремита и 2 поражения в последните си пет сблъсъка във всички състезания, отбелязвайки 5 попадения и допускайки също толкова в собствената си врата.

Зрелището Реал - Челси

През сезон 2020/21 Челси изненада всички, печелейки Шампионска лига. На полуфиналите момчетата на тогавашния треньор Томас Тухел отстраниха мадридчани на Зинедин Зидан с общ резултат от 3:1 - 1:1 в Мадрид и победа с 2:0 в Лондон. Тогава "сините" показаха блестяща тактическа дисциплина и надвиха "лос бланкос", който нямаше отговор на играта на Челси.

Година по-късно съдбата отново срещна двата гранда, но този път в четвъртфиналната фаза на турнира. Безапелационен Реал Мадрид наказа жестоки "сини" грешки на "Стамфорд Бридж", печелейки с 3:1 след хеттрик на Карим Бензема в британската столица. На реванша на "Бернабеу" Челси показа на какво е способен, повеждайки с 3:0 и предвкусваше финала преди гол на Родриго да прати мача в продължения, където Карим Бензема вкара за 3:2 и с общ резултат от 5:4 Реал стигна до полуфинал, където отстрани Манчестър Сити, а впоследствие спечели турнира, надвивайки Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички