Челси победи минимално Атлетико (Мадрид) с гол бижу на Жиру и взе аванс в Шампионска лига


Челси победи минимално Атлетико (Мадрид) с гол бижу на Жиру и взе аванс в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

4394 0

Атлетико (Мадрид) и Челси изиграха изключително успорван и здрав сблъсък в първия си мач от осминафиналния дуел от Шампионска лига. В крайна сметка "сините" от Лондон бяха по-активни и заслужено стигнаха до победата с минималното 1:0.

В герой за Челси се превърна Оливие Жиру, който се разписа по много красив начин в средата на второто полувреме - чрез задна ножица. Така френският нападател даде предимство на своя отбор преди реванша между двата тима, който е след 3 седмици.

За футболистите на Томас Тухел започна много тежка серия от мачове, която продължава с двубои срещу Манчестър Юнайтед (28.02), Ливърпул (04.03), Евертън (08.03), Лийдс (13.03) и реванша срещу Атлетико Мадрид (17.03).

В същия период Атлети също има доста тежка програма, като се изправя срещу Виляреал (28.02), Реал Мадрид (07.03), Атлетик Билбао (10.03) и Хетафе (13.03) преди реванша с Челси.

СЪСТАВИ

Атлетико (Мадрид): Облак, Йоренте, Савич, Фелипе, Ермосо, Кореа, Коке, Нигес, Лемар, Феликс, Суарес

Челси: Менди, Алонсо, Рюдигер, Кристенсен, Аспиликуета, Маунт, Ковачич, Жоржиньо, Хъдсън-Одой, Вернер, Жиру

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 20-ина минути от второто полувреме отново, както и през цялата първа част, двата тима трудно създаваха чисти голове положения. Темпото на игра сякаш спадна още повече, като е очевидно голямото тактическо надлъгване между двамата треньори, никой не иска да рискува в търсене на победата.

В 68-ата минута Оливие Жиру вкара със задна ножица по изключително атрактивен начин със задна ножица. Голът бе разгледан с ВАР няколко минутки, но повторенията показаха, че Ермосо играе с топката преди тя да отиде в нападателя, така че няма как да има засада.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 14-ата минута се стигна до първата по-сериозна ситуация пред една от двете врати, след като Суарес се пребори добре на аутлинията с играч на Челси, влезе навътре и подаде към втора греда, но там Хъдсън-Одой закъсня с малко и не успя да насочи топката в опразнената врата от малък ъгъл. Секунди по-късно и "сините" от Лондон стигнаха до много подобна ситуация, при която Вернер не успя да засече топката току пред вратата на Облак.

В 39-ата минута Тимо Вернер се освободи добре в наказателното поле от Стефан Савич и опита изстрел от малък ъгъл. Облак обаче бе отлично пласиран и нямаше проблеми да избие топката встрани от себе си.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Атлетико влиза в мача със самочувствието на лидер в Ла Лига, въпреки загубата от Леванте в последния кръг. Но и Челси е по-уверен, след като начело на тима застана Томас Тухел и резултатите във Висшата лига се подобриха. Атлетико обаче е трудно препятствие за всеки отбор.

За последните 10 години двата тима се срещнаха в евротурнирите 5 пъти. За последно това се случи през 2017 г. в груповата фаза на Шампионска лига. Тогава в Мадрид "сините" надвиха с 2:1, а в Лондон двата тима направиха равенство. Англичаните излязоха от групата, а испанците отидоха в Лига Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички