Рикошет спаси Атлетико от поражение във Валенсия


Рикошет спаси Атлетико от поражение във Валенсия
Снимка: Guliver/GettyImages

1200 0

Лидерът в Ла Лига - Атлетико (Мадрид), допусна втора грешна стъпка в последните 3 мача в испанския шампионат. Възпитаниците на Диего Симеоне се добраха до 1:1 като гост на Леванте, като отборът може и да изпусна куп шансове, но изравнителният гол бе плод на сериозен късмет. 

Атлетико започна лежерно двубоя, но все пак в 10' Луис Суарес може да даде аванс на своите, но се отчете с неточен изстрел. В 17' пък Леванте хвана своя опонент неподготвен и с невероятна контраатака успя да открие резултата. Де Фрутос бе изведен по крилото и веднага насочи подаване пред малкия пеналт, където Барди изпреври защитниците на столичани и се разписа за 1:0. 

Последва сериозна акция от страна на Атлетико в опит резултатът да бъде изравнен. В 23' Айтор отказа Суарес, който пробва изстрел от близка дистанция, но и от малък ъгъл. Последваха два неточни удара на Саул, а при третия му опит в 36' Фернандес се отчете с втора брилянтна намеса в мача. 

Само минута по-късно обаче резултатът беше изравнен. След изпълнение на корнер топката се озова у Маркос Йоренте на около 25 метра от вратата. Той реши да стреля, но топката рикошира в главата на защитник и стана неспасяема за стража на Леванте - 1:1. 

След почивката "дюшекчиите" имаха пълен контрол над мача и доста положения, с които да стигнат до победата. Още в 48' Суарес отново бе спрян от стража на Леванте, а при добавката Корея прати топката в аут. В 67' Маркос Йоренте отново пробва изстрел отдалеч, но този път беше неточен. 

В 83' беше последният сериозен шанс на Атлетико, като отново Суарес беше спрян от вратаря на Леванте. В 88' пък Ян Облак се превърна в герой за своите, след като при мощно воле на Клерк от 10-ина метра словенецът успя да се разтегне максимално и да избие в корнер - 1:1 в края на мача. 

Това е 6-и пореден двубой, в който "дюшекчиите" допускат поне един гол във вратата си. В тях Атлетико е допуснал 8 гола, което е с 2 повече в сравнение с първите 16 мача. Въпреки това столичани продължават да са убедителни лидери в шампионата с актив от 55 точки - 6 пред Реал и с мач по-малко. Разликата с Барселона е 9. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички