Цената на успеха: 10-цифрената сума, която сбъдна голямата мечта на Манчестър Сити


Цената на успеха: 10-цифрената сума, която сбъдна голямата мечта на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

3885 0

Манчестър Сити изпълни голямата си мечта, спечелвайки Шампионска лига, след като надви Интер с минималното 1:0 в Истанбул на стадион "Кемал Ататюрк". "Гражданите" стигнаха до историческия требъл, а веднага след него стана ясна и точната цифра, която собствениците на клуба от Абу Даби са похарчили за трансфери.

Цената на успеха

Наставникът на тима Хосеп Гуардиола пристигна на "Етихад" с единствената цел - да спечели Шампионска лига, и в крайна сметка успя да я постигне. Разбира се, той бе и облагодетелстван от мощните финансови инжекции, които собствениците на тима му осигуриха. "ESPN" съобщава, че от сезон 2016/17 насам Сити е похарчил 1 милиард и 240 милиона евро за трансфери.

Друг източник пък твърди, че от както управата от Абу Даби управлява Сити е похарчила малко над 2 милиарда евро, за да модернизира отбора и да го превърне в европейския гранд, който е в момента.

Със сигурност щедрите собственици на "гражданите" са изиграли огромна роля към успеха в най-комерсиалния европейски турнир, но статистиката от финала, сочи че класата на играчите на Манчестър Сити определено не е за подценяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички