Брага изпусна Реал Мадрид на старта и хегемонът се уреди за елиминациите (ВИДЕО)


Брага изпусна Реал Мадрид на старта и хегемонът се уреди за елиминациите (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3386 0

Реал Мадрид си осигури за поредна година участие в елиминациите на Шампионска лига. Възпитаниците на Карло Анчелоти във втори пореден двубой победиха Брага и заслужиха преминаването на груповата фаза със своите 12 точки от 4 изиграни срещи.

Днес в герои се превърнаха Брахим Диас, Винисиус и Родриго с попаденията си в 27’, 58’ и 61’ за крайното 3:0, докато на Лунин му се наложи да пази през цялото време. Украинецът стартира от самото начало, след като Кепа се контузи по-време на загрявката, 

На него му се наложи още в 6' да спасява тима си, след като бе отсъдена дузпа след броени секунди игра на "Бернабеу". Тя бе олицетворение на началния натиск, но рядко използвания страж се справи и дотук приключи работата му в сряда вечер.

Домакините дори успяха да поведат още в 12-ата минута, но гол на Диас бе отменено. Той по-късно отново реализира и даде начало на класиката. Най-красивото попадение обаче оформи класиката, дело на Родриго. Единственото разочарование за домакинските фенове е, че отново не видяха в игра Арда Гюлер. 

Първо полувреме

Настъпателното начало на гостите даде резултат още в 4-ата минута, когато Мелер не се замисли и посочи бялата точка. Точно тогава Васкес извърши нарушение, а Джало се нагърби с изпълнението. 

Испанецът реши да пробва в долния ляв ъгъл, но опитът му бе отразен от Лунин. Украинецът влезе в игра в последния момент преди двубоя, след като Кепа получил травма при загрявката. 

В 12-ата минута Диас изведе домакините, но радостта му бе краткосрочно. "Кралете" стартираха бърза контраатака пред наказателното поле на "оръжейниците" след грешен пас, но асистентът Винисиус извършил нарушение. 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Испанецът с марокански паспорт отново успя да накаже Матеус и положението в 27-ата минута бе напълно редовно. Така "кралете" поведоха чрез втория опит на нападателя след отменения гол по-рано. 

Любопитен факт след успешната комбинация между Диас и Родриго бе статистиката около голмайстора. Той стартита за "белия балет" във втори мач през кампанията и той реализира в него - 2 мача, 2 гола.

Второ полувреме

10 минути след началото на втората част домакините имаха всички предпоставки да изравнят, но Матеус този път се справи с Диас. Винисиус пое дълго подаване и подаде вдясно към испанеца, но първоначално опитът му бе париран. Той отново докопа кълбото, а резултатът пак не бе успешен след стрелба във вратарската зона. 

ГОЛ! Настоятелността на домакините и усиления натиск след почивката даде резултат в 58-ата минута. Този път ситуацията се отвори пред Винисиус и той не сгреши. Преподписалият наскоро пое около точката за изпълнение на дузпа и стреля по диагонал в долния ляв ъгъл за 2:0!

ГОЛ! Бразилците в "бяло" продължиха да се забавляват и Винисиус асистира за Родриго. Вторият навлезе в наказателното поле и красиво прехвърли Матеус в 61'! 3:0!

 

Стартови състави

Реал Мадрид: Лунин, Лукас Васкес, Начо, Антонио Рюдигер, Ферлан Менди, Едуардо Камавинга, Тони Кроос, Федерико Валверде, Браим Диас, Родриго, Винисиус

Брага: Матеус, Борха, Гомес, Фонте, Ниакате, Витор Карвальо, Моутиньо, Салазар, Джало, Брума, Орта

Преди мача

Днес на разположение за домакините няма да бъдат дълготрайно контузените Куртоа, Милитао и травмирания от Ел Класико Чуамени. Отсъстват още Белингам и Себайос. Добрата новина за гостите е, че нямат контузени или наказани. 

Не е изключено най-накрая за "кралете" да заиграе турският талант Арда Гюлер, който се очакваше да запише минути в последния кръг от Ла Лига, но Анчелоти не му се довери. 

Брага бе влязъл в серия от успехи преди загубата от Реал Мадрид, но не успя да се реабилитира по същия начин след това. "Оръжейниците" завършиха два пъти наравно, а през уикенда разгромиха Портимонензе с 6:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички